TRAGEDIJA, POGINUO GLUMAC U STRAVIČNOJ NESREĆI, TEŠKE VESTI!
Mišel Subor, Foto: Profimedia

tragičan kraj čuvenog glumca

TRAGEDIJA, POGINUO GLUMAC U STRAVIČNOJ NESREĆI, TEŠKE VESTI!

Sin antiboljševičkih ruskih roditelja koji su emigrirali u Francusku, Mišel Subor je debitovao na filmu zajedno sa Lujem De Funesom (Mon pote le gitan, 1959) i pored Brižit Bardo u La Bride sur le cou Rodžera Vadima (1961)

Objavljeno:

Francuski komičar Mišel Subor, koji je glumio u "Malom vojniku", "Pobunjeniku" i "Umetniku", poginuo je u danas, u 86. godini.

Glumac se pojavio u filmovima Trufoa i Godara, ali i kod Hičkoka. Upečatljivo lice na velikom i malom ekranu, Mišel Subor poginuo je u saobraćajnoj nesreći, prenosi Le Monde.

Mišel subor
foto: Profimedia

Sin antiboljševičkih ruskih roditelja koji su emigrirali u Francusku, Mišel Subor je debitovao na filmu zajedno sa Lujem De Funesom (Mon pote le gitan, 1959) i pored Brižit Bardo u La Bride sur le cou Rodžera Vadima (1961).

Potom je surfovao Novim talasom tako što je postao pripovedač filma Žil i Džim (1962) Fransoa Trufoa i otelotvorenjem Malog vojnika (1963) Žan-Lika Godara.

Sa Andreom Kajatom (La Vie conjugale, 1964), okušao se i u tradicionalnijem bioskopu. Okušavajući sreću u inostranstvu, okreće se pod režijom Engleza Klajva Donera (Šta je novo, Mačka?, 1965) i Alfreda Hičkoka, u špijunskom trileru L'Etau (1969).

1 / 4 Foto: Profimedia

(Espreos / allocine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.