VELIKA OPERACIJA AMERIČKIH SPECIJALACA U SIRIJI: Kao na HOLIVUDSKOM FILMU! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/MILITARY VIDEO UPDATE

sad u siriji

VELIKA OPERACIJA AMERIČKIH SPECIJALACA U SIRIJI: Kao na HOLIVUDSKOM FILMU! (VIDEO)

Početkom novembra, koalicija predvođena SAD-om i SDF-om osujetila je zaveru napada na zatvor u gradu Hasaka gde drži na stotine zarobljenika iz ISIS-a

Objavljeno:

KOALICIJA predvođena SAD i njen saveznik, Sirijske demokratske snage (SDF), izveli su zajedničku specijalnu operaciju u selima zapadne Rake u severoistočnoj Siriji.

Specijalci Koalicije i SDF-a sleteli su iz helikoptera u blizini grada Suvidija gde su presreli mini kamion. Vozač, stanovnik tog grada, je uhapšen, dok je kamion prebačen u napušteno područje koje su bombardovali koalicioni ratni avioni. Mini kamion je verovatno uništen jer je bio zaplenjen. Vozač je verovatno član jedne od aktivnih ćelija ISIS-a u Raki.

Otprilike u isto vreme, koalicija i SDF izveli su drugu specijalnu operaciju u gradu Traijija, koji se takođe nalazi u zapadnom delu Rake. Rezultati operacije ostaju nepoznati. Koalicija predvođena SAD i SDF pojačali su svoje operacije protiv ćelija ISIS-a u severoistočnoj Siriji u poslednjih nekoliko nedelja. Koalicija verovatno pokušava da smanji uticaj terorističke grupe u regionu pre kraja godine.

Početkom novembra, koalicija predvođena SAD-om i SDF-om osujetila je zaveru napada na zatvor u gradu Hasaka gde drži na stotine zarobljenika iz ISIS-a. Koalicija je neutralisala ćeliju odgovornu za zaveru i uništila minom zaplenjeno vozilo. Uprkos ovim naporima, SDF se navodno sprema da oslobodi više od 850 osumnjičenih pripadnika ISIS-a iz svojih zatvora u dogovoru koje su pokrenuli šeici i plemenske vođe.

Bonus video:

04:18

BRZE VESTI 02.12.2021. 17:55

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.