DINO JE MLAD OTIŠAO SA OVOG SVETA, A NJEGOVI RODITELJI SU UČINILI 1 HUMANU STVAR: Svaka im čast, NEJEŽIĆETE SE!
Dečko, Foto: Društvene mreže

SVAKA IM ČAST

DINO JE MLAD OTIŠAO SA OVOG SVETA, A NJEGOVI RODITELJI SU UČINILI 1 HUMANU STVAR: Svaka im čast, NEJEŽIĆETE SE!

Dinos Siamos "Dino" (16) iz Misolongija u zapadnoj Grčkoj, preminuo je nakon nedelju dana borbe sa nepoznatom bakterijom koja je napala njegovo telo

Objavljeno:

Nema veće boli u životu roditelja od one u kojoj nadžive svoje dete. pogotovo kada je ono tek zakoračilo na pozornicu života. Tinejdžer po imenu Dino, koji je prerano okončao svoj mladi život, odlukom roditelja, živeće kroz druge ljude, zahvaljujući organima koje su oni donirali pacijentima kojima je jedino transplantacija bila način za oporavak.

Dinos Siamos "Dino" (16) iz Misolongija u zapadnoj Grčkoj, preminuo je nakon nedelju dana borbe sa nepoznatom bakterijom koja je napala njegovo telo. Za njegove prijatelje, porodicu i poznanike, ovo je bio veliki šok, jer su, kako prenose grčki mediji, svi u njemu videli zdravog, pravog momka koji je bio "jak kao džin".

Nažalost, iako je dobio svu potrebnu negu, doktori nisu uspeli da ga izleče od akutnog encefalomijelitisa i Dino je preminuo. Iako i sami u velikom bolu, otac i majka, Tolisa i Voule, doneli su veliku odluku njegove organe doniraju.

Na taj način, oni su spasili sedam ljudi, kroz čije živote će nastaviti da živi uspomena na njihovog prerano preminulog sina.

"Samo smo ovo mogli da uradimo, da damo život", kratko je prokomentarisala njegova majka.

Jetra, pluća, bubrezi, rožnjače i srce, već su našli svoje korisnike. Kako prenose grčki mediji, srce je dobio čovek star 44 godine, koji na transplantaciju čeka još od 2008.

U grčkim medijima, čin roditelja preminulog mladića, okarakterisan je kao herojski, te su se komentari podrške majicu, ocu i braći, samo nizali. Podrška je došla i od pokalnog kluba, čiji je mladić bio simpatizer.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.