RUSIJA IZNELA TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN AMERIKE: Tvrde da se spremaju TAJNI NAPADI!
Ilustracija, Foto: Printscreen

au

RUSIJA IZNELA TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN AMERIKE: Tvrde da se spremaju TAJNI NAPADI!

Ako govorimo o vazdušno-kosmičkim uređajima, onda su to pre svega orbitalne bespilotne letelice H-37“

Objavljeno: 17:15h

Generalni direktor koncerna „Almaz-Antej“ Jan Novikov smatra da Sjedinjene Američke Države razrađuju tehnologije za pravljenje vojnih orbitalnih sistema koji su u stanju da tajno napadaju iz svemira, prenosi „Krasna zvezda“.

Novikov ističe da SAD modernizuju i razvijaju čitav spektar uređaja koji bi trebalo da im omoguće da izvode brze i precizne napade na sve vrste meta u bilo kom delu svetu.

„Ako govorimo o vazdušno-kosmičkim uređajima, onda su to pre svega orbitalne bespilotne letelice H-37“, rekao je generalni direktor.

Prema njegovim rečima, prva takva letelica lansirana je 2010. godine, a do danas ih postoji već nekoliko. Zvanično je saopšteno da su ti uređaji imaju naučno-istraživačke svrhe.

- Ali mi znamo da oni mogu da imaju funkciju nosača nuklearnih bojevih glava. SAD planiraju da u budućnosti povećaju brojnost takvih uređaja u svemiru. To je ozbiljan izazov“, dodao je Novikov.

Na osnovu eksperimenata sa tim bespilotnim letelicama, prema mišljenju Novikova, razrađuju se tehnologije za pravljenje udarnih vazdušno-kosmičkih sistema za višekratnu upotrebu. Ti sistemi bi trebalo da obezbede operativno delovanje i široki spektar mogućnosti uz smanjene troškove korišćenja.

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.