SLOVENAC PRVI PUT PROMAŠIO ĆERKU, UBIO JE KAD SE SAGNULA DA SE ZAŠTITI: Drugi metak bio presudan!
Stelio Čerkveni, Foto: Printscreen/Facebook

ŠOKANTNO!

SLOVENAC PRVI PUT PROMAŠIO ĆERKU, UBIO JE KAD SE SAGNULA DA SE ZAŠTITI: Drugi metak bio presudan!

Otac je upucao ćerku na proslavi njenog 60. rođendana, a onda je izvršio samoubistvo

Objavljeno:

Prvi metak koji je Slovenac Stelio Čerkveni (88) ispalio ispred kuće u Rubanu u Italiji promašio je njegovu ćerku Dorijanu, ali ju je drugi ubio, pokazala je obdukcija.

Čerkveni je ubio svoju ćerku kada se sagnula do zemlje kako bi se zaštitila.

- Ubio ju je oštar udar projektila u potiljak verovatno kada se sagnula da se zaštiti od prvog metka koji je nije pogodio - preneli su italijanski mediji rezultate obdukcije.

Pored pisma na čak 60 strana, u kojem je pokušao da objasni razloge za ubistvo svoje najstarije ćerke, karabinjeri su kod Stelija pronašli i njegov testament. U rukom pisanoj oporuci stajao je datum 17. septembar 2021. godine, isti dan kada je Slovenac putovao od Monfalkonea u Gorici do Rubana, gde je, nakon kraćeg dijaloga sa ćerkom, izvukao pištolj i ubio je.

U testamentu je naveo da će sva imovina pripasti njegovom unuku Mikelu, Dorijaninom sinu. Njemu je pre 21 godinu počeo da piše kako bi mu objasnio zašto ga nikada nije upoznao, ispričao mu je priču o nesuglasicama i sporovima u vezi sa poslom i nasledstvom.

Da podsetimo, karabinjeri su nakon tragedije kod Stelia pronašli dnevnik na 60 stranica posvećen njegovom unuku.

- Tvoja majka je roditelje ostavila u siromaštvu, gladi i bolesti i odnela sa sobom milijardu lira nasledstva - napisao je starac pre nego što je krenuo sa nizom uvredljivih reči kojima je iskazao svoju mržnju i ogorčenost.

U pismu Čerkveni je nabrojao sve ekonomske događaje otkako je njegova ćerka pobegla sa partnerom, ostavljajući, kako je napisao, porodicu u dugovima.

Do tragedije je došlo prošle nedelje na proslavi 60. rođendana njegove ćerke Dorijane. Kako su mediji tada preneli, otac je došao na ćerkin rođendan i navodno je odmah počela svađa između njih dvoje. Dorijana je pokušala da pobegne, ali ju je otac stigao kod kapije i upucao. Potom je presudio i sebi.

Tela oca i ćerke su pronašli rođaci koji su krenuli do žene da provedu dan sa njom.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.