UŽASAN MOTIV UBISTVA MLADE MILIONERKE: Ubio je Anu da bi vratio svoje dugove
Ana Rid i Mark Šalc, Foto: Facebook

jezivo

UŽASAN MOTIV UBISTVA MLADE MILIONERKE: Ubio je Anu da bi vratio svoje dugove

Tokom suđenja na sudu u Luganu otkriveno je da je Šalc imao dug od preko 46.000 evra i navodno je znao da njegova devojka ima više od "30.000 evra na svom računu"

Objavljeno:

Britansku naslednicu, koja je pronađena mrtva u hotelskoj sobi u Švajcarskoj, ubio je njen dečko iz Nemačke zbog novca, rečeno je na sudu. Dečko je tvrdio da je umrla tokom seks igre.

Ana Rid (22) je u aprilu 2019. godine pronađena u kupatilu u svojoj sobi u hotelu La Palma au Lac u Lokarnu u Švajcarskoj. Hitnu pomoć pozvao je njen dečko Mark Šalc.

Obdukcija je utvrdila da je Rid umrla od gušenja i da je imala male posekotine i prelome, prenosi Daily mail.

Šalc, koji je radio kao izbacivač u brojnim noćnim klubovima na švajcarsko-nemačkoj granici, ove godine se pojavio na suđenju za ubistvo 22-godišnje devojke.

Tokom suđenja na sudu u Luganu otkriveno je da je Šalc imao dug od preko 46.000 evra i navodno je znao da njegova devojka ima više od "30.000 evra na svom računu".

Pet meseci nakon Anine smrti, njena kreditna kartica pronađena je sakrivena u liftu hotela.

Istražitelji su sumnjali da je karticu ukrao Šalc, koji je tvrdio da ju je tamo sakrio iz šale.

- Kreditna kartica je bila tako pažljivo sakrivena i očigledno je nameravao da je kasnije uzme. Tvrdnja da je umrla tokom seks igre nikada nikog nije ubedila. Verujemo da je umrla iz finansijske koristi - rekao je tužilac.

On je dodao kako je Šalc, inače otac dvoje dece, tvrdio da je Ana umrla tokom "erotske igre koja se završila loše".

U noći kad je Rid pronađena mrtva, gosti su posvedočili kako su čuli glasno pomeranje nameštaja po sobi i razbijanje stakla.

Veruje se kako su se Šalc i Rid upoznali na putovanju na Tajlandu u februaru 2019, samo dva meseca pre nego što je pronađena mrtva.

Naime, Rid je nakon završenog fakulteta uzela godinu dana slobodno kako bi uživala u putovanju svetom što je dobila kao poklon od svog oca milionera za 21. rođendan.

Nakon što su postali par, Rid je počela vrtoglavo da troši novac, čulo se na sudu.

Sobu u švajcarskom hotelu je platila više od 400 evra, a te večeri kad je umrla par je naručio bocu šampanjca Brut koji košta više od 100 evra za večerom u restoranu Osteria Nostrana pokraj jezera.

Potom su uslikani kako se smeše na terasi penthausa samo nekoliko sati pre njene smrti.

- Niko ne zna kako je on mogao da priušti sva ta putovanja. Nešto nije kako treba - kazao je jedan izvor za švajcarske medije.

Šalc je porekao ubistvo, a suđenje se nastavlja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.