SMEŠNA STRANA IZBORA: Rusi odlučili da se našale pa izašli u raznim KOSTIMIMA, od Lokija do Deda Mraza! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Twitter

KAKAV PRIZOR

SMEŠNA STRANA IZBORA: Rusi odlučili da se našale pa izašli u raznim KOSTIMIMA, od Lokija do Deda Mraza! (VIDEO)

Jedan od glasača koji je izašao na biračko mesto u regionu Rjazanj u centralnoj Rusiji obukao je narandžasto ronilačko odelo sve sa maskom i perajima

Objavljeno:

Izbori su ozbiljna stvar, ali neki Rusi su odlučili da se malo našale pa su na birališta izašli u raznim kostimima. Ipak, bez obzira kako su se glasači obukli, njihovi glasovi se i dalje računaju, piše RT.

Prema podacima ruske Centralne izborne komisije, vladajuća Jedinstvena Rusija, koja podržava predsednika Vladimira Putina, zadržala je svoju parlamentarnu većinu nakon izbora. Stranka je osvojila skoro 50 odsto glasova. Komunistička partija, dobila je 20,88 odsto, slede Liberalno demokratska partija Rusije sa 7,89 i Pravedna Rusija sa 7,54. Novi ljudi ušli su u parlament sa 5,77 odsto podrške.

Jedan od glasača koji je izašao na biračko mesto u regionu Rjazanj u centralnoj Rusiji obukao je narandžasto ronilačko odelo sve sa maskom i perajima.

Članovi lokalnog kluba za rekonstrukciju istorije pojavili su se u srednjovekovnim oklopima, doduše bez mačeva i štitova.

Jedan čovek u Sankt Peterburgu snimljen je u ogromnom kostimu glasačkog listića. On je plesao i pevao, a na kraju ga je privela policija, preneo je RT.

Muškarac iz Moskve pojavio se na glasanju sa maskom Donalda Trampa, u tamnoplavom odelu i crvenoj kravati.

Mnogi su izabrali likove iz popularne kulture, poput čoveka u kostimu piratskog kapetana Dejvija Džounsa iz filmskog serijala “Pirati sa Kariba” koji se pojavio na glasanju u Kamčatki.

On se malo namučio da obavi svoju glasačku dužnost ali je na kraju nekako uspeo.

Glasali su i Loki, skandinavski bog iz Marvelovog univerzuma, i zebra Marti iz “Madagaskara”.

Jedan deda iz Željeznovodska obukao se kao ruski Deda Mraz, sa unukom kao pratiljom.

Neki Rusi su na biralište poveli svoje ljubimce, a šou je ubedljivo ukrao rakun u Moskvi, nakon što je pobegao od svog vlasnika i pauzirao glasanje na lokaciji na nekoliko minuta.

U ruskom istočnom regionu Altaj lokalni stanovnici su kamilama došli do birališta, naveo je RT.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.