BAJDEN POZVAO NA NOVU ZABRANU ISELJENJA: U cilju sprečavanja novog talasa BESKUĆNIKA, dok zemljom vlada DELTA SOJ!
Džo Bajden, Foto: Profimedia

amerika

BAJDEN POZVAO NA NOVU ZABRANU ISELJENJA: U cilju sprečavanja novog talasa BESKUĆNIKA, dok zemljom vlada DELTA SOJ!

Bela kuća je uputila vladine agencije da učine sve što mogu kako bi sprečile iseljavanje imovine u federalnim programima ili uz federalne garancije zajma

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden pozvao je u ponedeljak na novu zabranu iseljenja kako bi se sprečio novi talas beskućnika, dok zemljom vlada delta soj virusa.

Dan nakon što je istekao moratorijum na iseljenje širom zemlje, Bajden je priznao da administracija nema zakonska ovlašćenja da pomogne zakupcima da ostanu u iznajmljenim domovima.

To Beloj kući ostavlja nekoliko alata za rešavanje pitanja koje bi moglo da utiče na milione porodica nakon što je rano u nedelju istekao jedanaestomesečni moratorijum koji su odredili američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

"S obzirom na sve veću hitnost suzbijanja širenja delta varijante", Bajden je zatražio od CDC-a da razmotri "novi, 30-dnevni moratorijum na iseljenje-usredsređen na okruge sa velikom ili značajnom stopom slučajeva, radi zaštite zakupaca", saopštila je Bela kuća.

Međutim, direktorka CDC -a Rošel Valenski "nije mogla da pronađe zakonska ovlaštenja za novi, ciljani moratorij na iseljenje", navodi se u saopćenju.

Predsednik je takođe pozvao državne i lokalne vlasti "da produže ili uvedu moratorijume na iseljenja najmanje u naredna dva meseca", pridružujući se nekolicini koje su postavile takvu zaštitu.

Namera je bila da se zabrana u celoj zemlji produži do septembra, ali je nedavna presuda Vrhovnog suda propisala da mora prestati da važi ranije ako je Kongres ne obnovi.

Međutim, poslednji napor demokratskih poslanika nije uspeo.

Bela kuća je uputila vladine agencije da učine sve što mogu kako bi sprečile iseljavanje imovine u federalnim programima ili uz federalne garancije zajma.

Bajden je takođe pozvao državne i lokalne vlade da brzo pošalju hitnu pomoć u milijardama dolara kako bi zakupci ostali u svojim domovima.

Sekretarijat za finansije saopštio je da je od juna samo tri milijarde dolara pomoći stiglo domaćinstvima od 25 milijardi dolara poslatih državama i lokalnim zajednicama početkom februara.

Oko 21,5 milijardi dolara je dostupno u drugom krugu finansiranja, ali neće se koristiti sve dok se ne potroši prvih 25 milijardi dolara.

Za razliku od druge pomoći povezane s pandemijom koja je distribuirana iz Vašingtona, poput provera stimulansa, države, okruzi i gradovi bili su odgovorni za izgradnju programa za dodelu pomoći namijenjene zakupcima.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Glas Amerike)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.