OSUĐENA BLISKA SARADNICA ALEKSEJA NAVALJNOG: Ne sme da izlazi iz kuće od 22 do 6 sati ujutru tokom 18 meseci!
Ljubov Sobol, Foto: Printscreen/Youtube

KRIVA JE!

OSUĐENA BLISKA SARADNICA ALEKSEJA NAVALJNOG: Ne sme da izlazi iz kuće od 22 do 6 sati ujutru tokom 18 meseci!

Naloženo joj je da ostane u svom domu između 22 sata i šest sati ujutro tokom 18 meseci i zabranjeno joj je prisustvovanje masovnim događajima.

Objavljeno:

Ruski sud osudio je Ljubov Sobol, blisku saradnicu kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, na 18 meseci uslovne kazne, nakon što ju je proglasio krivom za podsticanje ljudi na prekid mera ograničenja za suzbijanje pandemije korona virusa.

Sobol, koja tvrdi da je optužba protiv nje politički motivisana, optužena je nakon neodobrenog uličnog protesta u znak podrške Navaljnom ranije ove godine.

Naloženo joj je da ostane u svom domu između 22 sata i šest sati ujutro tokom 18 meseci, zabranjeno joj je prisustvovanje masovnim događajima, a mora se i prijaviti u policiju tri puta mesečno. Ona je u početku bila stavljena u kućni pritvor.

Nekoliko bliskim saveznicima Navaljnog, uključujući njegovog brata, sudi se za isto delo.

Sam Navaljni služi dve i po godine zatvora zbog kršenja uslovnog otpusta u slučaju pronevere za koji kaže da je izmišljen.

Njegovi saveznici optužuju vlasti da su iskoristile zakon kako bi ugušile glasove protivnika uoči parlamentarnih izbora u septembru.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.