ŠOKIRANI VOZAČI BILI SU SVEDOCI OBRAČUNA DVE BANDE MAJMUNA, a ovo su poručili: "Ovde je nemoguće živeti" (VIDEO)
Majmuni, Foto: Printscreen/Youtube

TAJLAND

ŠOKIRANI VOZAČI BILI SU SVEDOCI OBRAČUNA DVE BANDE MAJMUNA, a ovo su poručili: "Ovde je nemoguće živeti" (VIDEO)

Budući da nema turista koji ih normalno hrane, oni takođe napadaju lokalno stanovništvo kako bi preživjeli

Objavljeno:

Dve 'suparničke bande' divljih majmuna posvađale su se pred šokiranim vozačima na ulicama Tajlanda, a incident je naravno snimljen i objavljen na društvenim mrežama.

Svađa je započela ispred ruševina drevnog budističkog hrama, a zatim je jedna grupa odvezena na obližnji put, nakon čega je gomila majmuna izazvala saobraćajni kolaps.

Prestravljeni vozači sačekali su nekoliko minuta i gledali kako se majmuni rvaju.

- Bio sam u zgradi blizu hrama kad sam čuo vrisku. Bilo ih je puno i svi su se držali zajedno. Viđeni su kako se svađaju, izjurili su na put i počeli da se tuku - rekao je svedok Khun Itiphat.

Veruje se da jedna grupa majmuna boravi oko hrama - popularne turističke atrakcije u gradu Lopburi, gde ljudi znaju kako da ih nahrane, dok druga grupa dolazi iz napuštenog bioskopa.

Međutim, zbog pandemije koronavirusa, nije ostalo toliko turista, pa su majmuni ostali bez svojih redovnih poslastica. Takođe, zbog zaključavanja, lokalno stanovništvo ih više ne hrani, a glad je izgleda izazvala svađu.

-Pošto nema turista, postali su mnogo agresivniji, napadaju ljude i zbog hrane kako bi preživeli. Napadaju zgrade i proteruju lokalno stanovništvo iz svojih domova. Ovde je nemoguće živeti - rekao je veterinar Supakarn Kaevchot.

U gradu Lopburi, koji se nalazi oko 150 kilometara severno od Bangkoka, živi mnogo divljih majmuna, a meštani veruju da im to donosi sreću, pa svake godine organizuju festival u njihovu čast.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.