OGLASIO SE TVORAC SPUTNJIKA V! Otkrio je utiče li VAKCINA na PLODNOST LJUDI, SADA SE SVE ZNA
Sputnjik V vakcina, Foto: Profimedia

VAŽNO!

OGLASIO SE TVORAC SPUTNJIKA V! Otkrio je utiče li VAKCINA na PLODNOST LJUDI, SADA SE SVE ZNA

"Ni na evolucionom planu, niti na osnovu aktuelnih istraživanja savremene medicine, vakcina nema negativan uticaj", rekao je Gincburg

Objavljeno:

Direktor ruskog Instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja“ Aleksandar Gincburg izjavio je danas da vakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve“ ne utiče na plodnost, pošto je osnova preparata adenovirus, s kojim čovečanstvo živi već dugo vremena.

"Ni na evolucionom planu, niti na osnovu aktuelnih istraživanja savremene medicine, vakcina nema negativan uticaj", rekao je Gincburg, prenosi Sputnjik.

On je objasnio da su "Komponenta I" i "Komponenta II" vakcine pravljene na bazi adenovirusa 26 i adenovirusa 5, koji oba odavno cirkulišu među populacijom.

"Kao što znamo, u tom periodu čovečanstvo se razmnožilo do 7,5 milijardi. Ni kod koga se nije pojavila sumnja povodom ova dva virusa koja su prisutna u našem organizmu i kojim smo se mi već deset puta zaražavali u obliku upale pluća. Da li je to nekoga onemogućilo da ostane u drugom stanju? Ni u kakvim medicinskim protokolima to nije bilo pronađeno", rekao je Gincburg.

Ranije je glavni lekar infektološke bolnice u Moskvi Denis Procenko saopštio da su teorije da vakcina protiv korone utiče na plodnost obične dezinformacije.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.