RAZOTKRIVEN LAŽNI LEKAR U DRŽAVNOJ BOLNICI: Žena (80) preminula nakon što je pokušao da je leči!
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO

RAZOTKRIVEN LAŽNI LEKAR U DRŽAVNOJ BOLNICI: Žena (80) preminula nakon što je pokušao da je leči!

Osoblje bolnice Maio saopštilo je da je Bat otpušten pre dve godine zbog pokušaja iznude novca od pacijenata

Objavljeno:

Žena stara osamdeset godina, preminula je nakon što joj je radnik obezbeđenja, koji se predstavio njenoj porodici kao lekar, izvršio lekarski tretman u državnoj bolnici. Kako se navodi, ona je preminula dve nedelje nakon tretmana od strane lažnog doktora.

Šemana Begum (80) preminula je u nedelju, dve nedelje nakon što je Muhamad Vahed Bat navodno pokušao da joj leči ranu na leđima u javnoj bolnici u Lahoreu u Pakistanu. Kako se navodi, još uvek nije jasno kakvu je operaciju bivši čuvar obavio u operacionoj sali, gde je pored njega, takođe bio prisutan tehničar zapsolen u ovoj bolnici, saopštili su iz policije.

- Ne možemo u svakom trenutku pratiti šta radi svaki lekar i šta svi rade. To je velika bolnica - objasnio je administrativni službenik iz bolnice Maio iz Lahorea, koji nije želeo da bude imenovan.

Prema navodima, ovo nažalost nije izdvojen slučaj u Pakistanu, jer javne bolnice u ovoj državi, često mogu biti veoma neprofesionalne i haotične. Uz to, pacijenti često moraju da plate neki deo lečenja, što je porodica žrtve i učinila.

Pored same operacije, oni su lažnom doktoru platili i još dve kućne posete, usled potrebe za previjanjem rana. Ujedno, one su i poslužile kao razotkrivanje prevaranta, pošto je porodica staricu morala da vrati u bolnicu nakon pogoršanja stanja, kada su i otkrili prevaru.

Portparol policije iz Lahorea saopštio je za medije kako je lažni doktor uhapšen, te i da se nalazi u pritvoru. Prema njegovim rečima, Batu ovo nije bio prvi slučaj lažnog predstavljanja.

- On se i u prošlosti predstavljao kao lekar i obavljao kućne posete drugim pacijentima - rekao je.

Osoblje bolnice Maio saopštilo je da je Bat otpušten pre dve godine zbog pokušaja iznude novca od pacijenata. Ranije u maju muškarac je uhapšen zbog predstavljanja da je lekar u Opštoj bolnici Lahore i iznuđivanja novca od pacijenata na hirurškom odeljenju.

Bonus video:

01:13

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.