OTIŠLA NA KUGLANJE, PA ZAVRŠILA NA OPASNOJ OPERACIJI: Zbog ovoga skoro UMRLA, doktori mole da pazimo na SIMPTOME
Kuglanje, Foto: EPA/Yahya Arhab

tragedija

OTIŠLA NA KUGLANJE, PA ZAVRŠILA NA OPASNOJ OPERACIJI: Zbog ovoga skoro UMRLA, doktori mole da pazimo na SIMPTOME

Britanka je posekla palac na kuklagnju, da bi joj doktori kasnije rekli da ima sepsu. Zamalo nije umrla

Objavljeno:

Britanka Nakita Harden otkrila je da je zamalo umrla od sepse nakon što je posekla palac na unutrašnjoj strani kugle za kuglanje.

Kako tvrdi, u početku se nije obazirala na to, jer je stalno dobijala slične ogrebotine. Harden je bila na kuglanju sa svojim dečkom Džordanom, kada se posekla nakon što je stavila prste u rupe na kugli za kuglanje. Kasnije te večeri, obavestila je svog momka da oseća nepodnošljiv bol u palcu.

Njen dečko je pomenuo da je pročitao članak u kojem se govori da bi tako nešto moglo da izazove trovanje krvi, ali njih dvoje se nisu preterano zabrinuli.

Kuglanje
Kuglanjefoto: EPA/Angel Medina G

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti opisuju sepsu kao "ekstremnu reakciju tela na infekciju" i "hitno medicinsko stanje koje je opasno po život".

Nažalost, njeno stanje se pogoršalo preko noći i probudila se osećajući slabost. Uz to je bila prilično žedna i jedva je sišla u kuhinju da uzme nešto da popije. Kaže i da se jedva popela na sprat, nazad u svoju sobu.

Nakita Harden je odmah rekla svom partneru da joj nije dobro i da mora hitno da ode u bolnicu. Kada su stigli do bolnice, bila je krcata ljudima, na sreću, medicinsko osoblje je primetilo Nakitino teško stanje.

Doktor je upozorio Nakitu da će joj biti potrebni antibiotici i da će biti podvrgnuta operaciji kako bi uklonili infekciju sa njenog palca, ali je otkrio da neće morati da joj amputiraju prst. Nakita je ostala budna tokom operacije i posmatrala kako se procedura odvija.

Operacija, ilustracija
Operacija, ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/BuzzFeedVideo

- Pokušala sam da ih posmatram. Osećala sam kako kopaju po kosti i osećala sam mučninu. Mislila sam da ću se onesvestiti. Imam dvoje dece. Oni su bili ono što mi je prolazilo kroz glavu. Pomislila sam: "Šta ako ih više ne vidim?". Bili su kod svog tate onog dana kada sam otišla na kuglanje sa svojim dečkom.

Lekari su uklonili infekciju onoliko koliko je to bilo moguće, ali nisu mogli da zašiju ranu jer joj je bila na zglobu. Harden je bila zabrinuta kako će to izgledati, ali srećom, deo koji je uklonjen infekcijom je lepo zarastao i ona se potpuno oporavila.

Kako dolazi do sepse?

Sepsa u telu, ilustracija
Sepsa u telu, ilustracijafoto: Profimedia

Infekcije koje dovode do sepse najčešće počinju u plućima, urinarnom traktu, koži ili gastrointestinalnom traktu. Bez blagovremenog lečenja, sepsa može brzo dovesti do oštećenja tkiva, otkazivanja organa i smrti, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Simptomi sepse kojih treba biti svestan su ubrzan rad srca, slab puls, groznica, drhtavica, konfuzija, kratak dah, ekstremni bol i vlažna ili znojna koža, dodaje CDC.

- Ako mislite da možda imate sepsu, nemojte oklevati da idete u bolnicu - poručila je Nakita Harden za "Caters News Agency", a prenosi "Post".

Bonus video:

01:01

NAKON SMRTI ŽENE U LESKOVCU ZBOG ABORTUSA DR ANČIĆ OBJASNIO: Ovakve komplikacije moguće, zdravlje žena ugroženo (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.