BOGATAŠICA UPUCALA POLICAJCA U GLAVU, ALI NEĆE IĆI IZA REŠETAKA: Kazna koju je dobila je smešna, evo i zašto
Džezmin Hartin, Foto: Printscreen/Youtube/ 48 Hours

HOROR!

BOGATAŠICA UPUCALA POLICAJCA U GLAVU, ALI NEĆE IĆI IZA REŠETAKA: Kazna koju je dobila je smešna, evo i zašto

U noći ubistva bili su zajedno na molu

Objavljeno:

Džezmin Hartin, kanadska bogatašica i bivša partnerka Endru Aškrofta, sina britanskog milijardera, optužena je da je iz nehata upucala policijskog načelnika u Belizeu, ali u zatvor neće ići.

Umesto odlaska iza rešetaka, Hartin će samo platiti novčanu kaznu od 30.000 funti i odraditi 300 sati društveno-korisnog rada. Uz to, mora da snimi video upozorenja o opasnosti pijanstva i lošeg rukovanja vatrenim oružjem, prenosi Jutarnji list.

Hartin (34) je priznala krivicu za ubistvo policajca Henrija Džemota (42) iz nehata, koje se dogodilo krajem maja 2021. godine. Džemot je preminuo nakon što je zadobio prostrelnu povredu glave.

U noći ubistva bili su zajedno na molu

Tokom istrage otkriveno je da su Hartin i Džemot, koji su bili prijatelji, u noći njegove smrti zajedno bili na zabavi na ostrvu Ambergris Kej. Prema policijskom izveštaju, šetali su plažom pre nego što su završili na molu, gde joj je Džemot dao pištolj da ga odloži sa strane.

Hartin je istražiteljima rekla da je bila pijana dok je držala pištolj Glock 17 i da je on slučajno opalio. Policija je pronašla Hartin u blizini mola, prekrivenu krvlju i izbezumljenu, a telo ubijenog pronađeno je u moru.

Prema krivičnom zakonu Belizea, maksimalna zatvorska kazna za ubistvo iz nehata je pet godina. Dok je na slobodi čekala kraj suđenja, Hartin je dala nekoliko intervjua, a pojavila se i u dokumentarcu „Jedan metak u Belizeu“.

(Nova/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.