MISTERIOZNI SASTANAK TAJNIH AGENATA 007: Obučeni kao turisti okupili su se na jezeru, a onda se dogodilo ovo
Tajni agent, Foto: Printscreen/Youtube/1995: A Space Oddity

sve se odigralo u italiji

MISTERIOZNI SASTANAK TAJNIH AGENATA 007: Obučeni kao turisti okupili su se na jezeru, a onda se dogodilo ovo

Na sajtu lista "Republika" navodi se da su na brodiću bile 23 osobe - 21 turista i dva člana posade

Objavljeno:

Četiri dana nakon nesreće na jezeru Mađore, u italijanskoj regiji Lombardija, u kojoj su stradale četiri osobe, otkriveno je da su svi koji su se nalazili na potonulom brodu bili bivši ili sadašnji tajni agenti.

Kako pišu italijanski mediji, svi turisti, koji su zakupili brod dužine 16 metara, bili su agenti izraelskog Mosada i italijanske tajne službe Aise.

Ova informacija ne bi postala poznata javnosti da nije došlo do nesreće, prenosi CNN.

Na sajtu lista "Republika" navodi se da su na brodiću bile 23 osobe - 21 turista i dva člana posade.

Usled iznenadne oluje, snažnog vetra i velikih talasa, brod se prevrnuo i potonuo. Četiri osobe su izgubile život, neki iz grupe su uspeli da isplivaju na obalu, dok su druge spasli obližnji čamci, navodi Skaj Tg24. Iako je petoro prebačeno u bolnicu, niko od preživelih nije zadobio ozbiljne povrede.

Predsednik regije Lombardija, Atilio Fontana, potvrdio je da se "veoma ozbiljan incident" dogodio zbog lošeg vremena. Na tom čarter brodu je smelo da bude samo 15 osoba.

Prema do sada poznatim informacijama, kasno u nedelju 28. maja, tajni agenti Aise i Mosada sišli su sa broda na Ostrvo ribara. Bili su obučeni u odeću u ležernom stilu, kako navodi list "Korijere dela Sera", patike, farmerke, majice koji su, kako podvlači list, bili podesni za izlet na jezeru ili kamuflažu, da bi ličili na turiste, što je možda bio deo misije.

Oni su tako obučeni sa broda išli na ručak u restoranu "Il Verbano" koji je bio pun, baš kao i samo ostrvo koje je vrvelo od turista. Jezero Mađore je popularna turistička destinacija na granici Italije i Švajcarske.

Zajedno sa grupom tajnih agenata nalazio se i skiper Klaudio Karminati koji je sada pod istragom zbog te tragedije. Njegova ruska partnerka Ana Božkova (50) je, takođe, poginula u incidentu.

"Tužilaštvo ne istražuje prirodu putnika na brodu, već samo ulogu kapetana u nesreći", potvrdili su iz tužilaštva.

"Korijere dela Sera" navodi da su sa druge strane obale poslednjih meseci primećeni dolasci velikog broja važnih ruskih gostiju koji su bili fokusirani na rekvalifikaciju hotela i izmeštanje investicija sa jezera Komo na ovo jezero. Moguće je da se zapravo radi o kamuflaži, navodi list, koji dodaje i da je ta obala Verbanije puna ortodoksnih Jevreja koji izdaju svoje luksuzne vile američkim gostima (političarima, pevačima i glumcima).

Italijanski mediji pišu da je to raskrsnica na kojoj se ukrštaju moćne osobe, novac i interesi. Oni nagađaju šta bi mogao da bude razlog sastanka tolikog broja tajnih agenata koje nazivaju 007, pa se pitaju da li je njihov zadatak bio da prate određenu osobu i njene investicije, inspekciju, uhođenje, postavljanje bubica, prisluškivača ili ciljanih racija, ili se pak radi o industrijskoj špijunaži.

Postavlja se pitanje i da li je Izrael mogao da ima interes u praćenju ugovora između italijanskih i iranskih firmi u proizvodnji delova za vojne bespilotne letelice.

U trenutku potonuća na brodu je bilo 13 izraelskih i 8 italijanskih putnika, dok su žrtve dva muškarca i dve žene. Italijanske žrtve su imenovane kao Ticiana Barnobi (53) i Klaudio Alonci (62), potvrdio je predstavnik italijanske tajne službe zemlje, dok je portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova identifikovao izraelsku žrtvu kao Erez Šimoni (60).

Kancelarija izraelskog premijera saopštila je u četvrtak da su izraelske bezbednosne snage izgubile "dragog prijatelja" u fatalnoj nesreći na italijanskom jezeru. Telo Šimonija, koji je bio penzionisani agent, vraćeno je u Izrael.

Šimoni je propustio let u nedelju, zajedno sa još jednim izraelskim državljaninom, javili su izraelski mediji, a nije se očekivalo da će njih dvojica biti na brodu, rekao je italijanski tužilac.

Nesreća se dogodila kod mesta Sesto Kalende. Olupinu su pronašli ronioci na dubini od 16 metara. U okviru akcije potrage i spasavanja korišćen je i helikopter, saopštila je lokalna vatrogasna služba. Vlasti još pokušavaju da podignu čamac iz jezera posle dva neuspela pokušaja.

Brod, nazvan "The Gooduria", oglašavao se kao čarter plovilo, čija cena iznajmljivanja je iznosila 2.000 evra dnevno.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.