ODBIO SAM DA KRSTIM DETE SVOM DRUGU, A IMAO SAM ODLIČAN RAZLOG: Blokirao ga, a zbog jednog detalja, SRBI BESNI
Krštenje deteta, Foto: Marco Taliani de Marchio / Alamy / Alamy / Profimedia

KAKVA PRIČA

ODBIO SAM DA KRSTIM DETE SVOM DRUGU, A IMAO SAM ODLIČAN RAZLOG: Blokirao ga, a zbog jednog detalja, SRBI BESNI

- Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? - zaključio je

Objavljeno:

Anonimni muškarac na Redditu ispričao je kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahteva, odbio da bude kršteni kum njegovom detetu. U početku je prijatelj bio srećan što je ovaj baš njega odabrao, ali oduševljenje mu je ubrzo splasnulo kada je dobio kovertu s ugovorom i dugim spiskom suludih zahteva.

Ispričao je da su on i njegova supruga devet godina pre upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega. Bio je oduševljen, ali onda je od prijatelja dobio obavezujući ugovor i spisak zahteva - među kojima je stajalo i to da on mora da se krsti i postane katolik i da detetu da 18.000 funti na dar.

Na Redditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja obe s Filipina, te da on nema nikog iz svoje porodice, pa nije ni imao koga drugog da traži da mu detetu bude kum.

- Pristao sam, a sutradan mi je ostavio fasciklu s pravnim ugovorom koji je trebalo da potpišem - ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, poput krštenja, ispovedi, hrizme i drugo. Prijatelj je kazao kako bi morao da razmisli o tome da postane katolik, da da detetu najmanje 500 dolara za svaki od tih događaja i za svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupi oko oko 18.000 funti.

- Ostatak će, pisalo je, osigurati roditelji. Ozbiljno?! - napisao je. Međutim, kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može da potpiše jer je prezahtevan, on se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mejl. Njegova supruga takođe.

- Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? - zaključio je, piše Mirror.

(Espreso/ Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.