"IZVUKAO SAM GLAVU IZ NJEGOVIH ČELJUSTI": Muškarca ZGRABILA ogromna NEMAN, opisao ZASTRAŠUJUĆE iskustvo
Krokodil, Foto: Printscreen/Youtube/ MagellanTV

da se naježiš

"IZVUKAO SAM GLAVU IZ NJEGOVIH ČELJUSTI": Muškarca ZGRABILA ogromna NEMAN, opisao ZASTRAŠUJUĆE iskustvo

On je odvezen u obližnju bolnicu

Objavljeno:

Jedan Australijanac je uspeo da se izbavi iz čeljusti krokodila koji ga je napao dok je ronio u ekskluzivnom odmaralištu u Kvinslendu, u Australiji.

Markus Mekgoen (51) je opisao kako je uspeo da se spase pretrpevši samo poderotine na koži pošto je uspeo da izvuče glavu iz čeljusti predatora.

On je odvezen helikopterom u obližnju bolnicu na ostrvu, a kasnije je prebačen u Kerns na dalje lečenje.

Bolnica
Bolnicafoto: Profimedia

Napadi krokodila nisu toliko česti u Australiji, ali ih je proteklih meseci zabeleženo nekoliko, preneo je Bi-Bi-Si.

Mekgoen je izjavio da je bio u blizini Kejp Jorka, u vodi sa grupom ljudi, oko 30 kilometara udaljen od ostrva Hagerston, kada je napadnut otpozadi.

- Pomislio sam da me je napala ajkula, ali kada sam dodirnuo napadača, shvatio sam da je u pitanju krokodil. Uspeo sam da rukama dovoljno otvorim njegove čeljusti da izvučem glavu - rekao je.

Krokodil - za koga se smatra da je bio mlad - vratio se da pokuša još jednom, izjavio je Mekgoen, ali ga je on osujetio u tom pokušaju, pretrpevši ugriz po ruci.

Iz Odeljenja za očuvanje Kvinslenda kažu da će istražiti incident, mada je "krokodil u otvorenom moru težak za lociranje, jer te životinje mogu da pređu desetine kilometara dnevno".

U februaru, rendžeri su ubili krokodila dugačkog 4,2 metra, koji je napao čoveka i pojeo njegovog psa na udaljenoj rampi za čamce, severno od Kernsa.

Početkom ovog meseca, posmrtni ostaci 65-godišnjeg ribara Kevina Darmodija pronađeni su u krokodilu dugom 4,1 metar, na obližnjoj reci Kenedi - bio je to 13. smrtonosni napad u Kvinslendu od početka vođenja evidencije 1985. godine.

U okviru programa upravljanja Kvinslendom, problematični krokodili se uklanjaju iz oblasti u kojima ugrožavaju javnu bezbednost i, u retkim slučajevima, eutanaziraju.

Otkako je lov na krokodile zabranjen 1974. godine, populacija krokodila u državi je porasla sa 5.000 životinja na oko 30.000 koliko ih ima danas.

Bonus video:

00:44

Krokodil ubio muškarca

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.