RADNIK "GOLIM RUKAMA" SPAŠAVAO ZAROBLJENE RUDARE: Ovakav HEROJSKI ČIN niste dugo VIDELI, svi mu KLIČU (VIDEO)
Rudnik, Foto: Dado Đilas

heroj

RADNIK "GOLIM RUKAMA" SPAŠAVAO ZAROBLJENE RUDARE: Ovakav HEROJSKI ČIN niste dugo VIDELI, svi mu KLIČU (VIDEO)

Okolo se okupila grupa “navijača” i radovala se svakom spasenom rudaru

Objavljeno:

Tragedija je za dlaku izbegnuta nakon što se urušio rudnik zlata Demokratskoj Republici Kongo, a nekoliko rudara ostalo zarobljeno ispod zemlje.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako rudari puze iz uske rupe dok jedan junak golim rukama kopa i izvlači ih napolje. Rudari se zatim kotrljaju niz strmu padinu koja se sve više obrušava i preti da ih ponovo zatrpa, zajedno sa spasiocem.

Na samom početku snimka koji je postao viralan vidi se kako prvo jedan čovek sa lopatom razgrće zemlju, ali se on ubrzo povlači zbog odrona sa sve većim kamenjem. Litica je postajala sve nestabilnija, ali čovek bez ikakvog alata ili zaštitne opreme nije ustuknuo pred stenama koje su ga za malo promašivale. Okolo se okupila grupa “navijača” i radovala se svakom spasenom rudaru.

Pre svega zalaganjem ovog neimenovanog heroja, spaseno je devet njegovih kolega i niko od njih nije povređen, javljaju lokalni mediji.

– Brzo smo mobilisali ljude da raščiste ruševine koje su blokirale ulaz. Bilo je ove subote ujutro… uspeli su da spasu ovih devet duša – rekao je za Rojters Krispin Kajuka, lokalni zvaničnik.

U izveštaju Rojtersa navodi se da su nedostatak bezbednosnih procedura i odgovarajuće opreme glavni faktori koji dovode do čestih urušavanja tunela u rudnicima u Kongu. U većini slučajeva rudari bivaju zarobljeni pod zemljom sa minimalnim šansama za preživljavanje.

Bonus video:

01:36

OTVOREN RUDNIK BAKRA I ZLATA! Predsednik Vučić najavio mesta za 1.200 radnika

(Espreso/ Times Now News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.