RIBARI BILI IZGUBLJENI DVA SATA PRE NEGO ŠTO SU IH NAŠLI: Izvukli se zbog LUDE SREĆE (VIDEO)
Nemirno more, Foto: Profimedia

sreća!

RIBARI BILI IZGUBLJENI DVA SATA PRE NEGO ŠTO SU IH NAŠLI: Izvukli se zbog LUDE SREĆE (VIDEO)

Trojac je pecao oko 15 kilometara od obale Albanija kada je u čamac počela da ulazi voda

Objavljeno:

Sreća koju su imala trojica muškaraca dok su čekala da ih spasu nakon što se njihov čamac prevrnuo u sredu u uzburkanom Indijskom okeanu skoro je neverovatna.

Trojica ribara pronašli su ručni frižider sa ledom koji pluta i uhvatili se za njega kako bi zadržali glave iznad vode i ostali zajedno.

Talasi
Talasifoto: Profimedia

Trojac je pecao oko 15 kilometara od obale Albanija (Zapadna Australija) kada je u njihov čamac počela da ulazi voda. Muškarci su bili primorani da uzmu prsluke za spasavanje dok je plovilo tonulo.

Talasi su dostizali i visinu od dva metra, prema SeaTemperature.info. Potpuno odeveni ribari plutali su u vodi od 20 stepeni više od dva sata. Iako bi zvuči kao toplo, voda oduzima toplotu telu 25 puta brže od vazduha, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti. Do iscrpljenosti ili pada u nesvest može doći u roku od dva do sedam sati.

Srećom, trio je imao EPIRB (radio svetionik koji pokazuje položaj u hitnim slučajevima). Uređaj na baterije prenosio je kontinuirani poziv u pomoć koji je Australijska uprava za pomorska bezbednost primila oko 13 časova.

Ribari nisu imali nikakvu drugu komunikaciju sa vlastima ili drugim čamcima, pa su samo čekali i nadali se da će ih neko pronaći.

U snimku se vidi kako spasilački helikopter prilazi muškarcima, koji su se skupili radi topline i držali se za plavi ručni frižider. Njih trojica su spašeni i niko nije zadobio teže povrede, što je nažalost retkost u takvim slučajevima.

(Espreso/ 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.