ANA VOLŠ NIJE JEDINA, TELA OVIH ŽENA NIKADA NISU PRONAĐENA: Evo šta se desilo sa MUŽEVIMA koji su bili OSUMNJIČENI!
Ana Volš, Foto: Printscreen/Twitter/ WCVB-TV Boston, Printscreen/Instagram/anawalshe, printscreen/facebook/anawalshe

nestale žene

ANA VOLŠ NIJE JEDINA, TELA OVIH ŽENA NIKADA NISU PRONAĐENA: Evo šta se desilo sa MUŽEVIMA koji su bili OSUMNJIČENI!

Da li osoba može biti osuđena ukoliko policija nije pronašla telo nestale osobe?

Objavljeno:

U većini država ukoliko nema tela žrtve sud neće proglasiti krivim osumnjičenu osobu. No, to se postepeno menja.

U slučaju Ane Volš će se na osnovu ključnih dokaza voditi suđenje Brajanu, glavnom osumnjičenom, iako telo žrtve još nije pronađeno.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Društvene mreže

"Umesto tela, možemo se osloniti na elektronska pomogala u sklapanju dokaza za podizanje optužnice", naveo je Ted di Bijaz, viši istražitelj, a sada proučavalc slučajeva "bez tela".

Naime, sve o tome ko je žrtva, kuda se kretala i šta je radila u poslednjih nekoliko sati pre nestanka možemo saznati iz podataka sa mobilnog telefona, specifičnih pretraga na Google-u, kartica, video nadzora.

U Australiji više nije potrebno da telo žrtve bude pronađeno da bi se osumjničeni sudski gonio i na kraju osudio. Zakon koji je omogućio ovakav preokret u australijskom sudstvu jeste "Linin zakon" koji nosi ime Linet Dejvison čije telo nije nađeno, a za čiju smrt je optužen muž Kris Dejvison.

Nestale žene čije telo nadležni organi nisu našli

U slučaju Ane Volš podignuta je optužnica protiv njenog muža Brajana Volša koji je koristio sinov iPad da bi pretražio na Google-u kako da se reši tela. No, to nije sve, Volš je i kupio proizvode koji ukazuju da je hteo da očisti kuću dokaza. Potom, policija je našla krvavi nož u podrumu njihove kuće, kao i odeću u kontenjeru, odeću identičnu onoj koju je Ana Volš nosila dan kada je nestala. Na kraju, Volš je čak i tražio na Google-u da li osoba može da bude osuđena ukoliko policija ne nađe telo.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Facebook / Ana Ljubičić

Slučaj Maje Milet konačno će biti iznet na sud. Maja Milet nestala je u januaru 2021. godine bez pozdrava, ostavivši sva dokumenta, telefon. Nije prisustvovala rođenadanima svoje dece. Kako je sve to vrlo čudno pogotovo jer se radi o ženi za koju su svi rekli da je divno biće, a u periodu njenog nestanka telefon Majinog muža Lerija Mileta bio je isključen policija je Lerija osumjičila za ubistvo. Nadležni organi smatraju da je Leri isključio telefon da bi "na miru" mogao da se reši tela. Zbog navedenih dokaza Leriju Miletu će biti suđeno za ubistvo supruge iako Majino telo policija nije našla.

Maja Milet
Maja Miletfoto: Printscreen/ Facebook/Find May/Maya Millete

Slučaj koji podseća na slučaj Ane Volš jeste ubistvo Dženifer Dulos. Muž nestale Dženifer, Fotis Dulos, optužen je za ubistvo supruge prema dokazima koji su nađeni u porodičnoj kući, kao i zbog snimka sa video nadzora na kome se vidi da baca smeće u koje je kasnije pronađena odeća natopljena krvlju žrtve.

Evelin Skot je prva žrtva čije telo nije nađeno, a za čije ubistvo se vodilo suđenje. Evelin je nestala posle pet godina braka sa Lenardom Skotom. Kako su komšije potvrdile Leonard je posle nestanka Evelin užurbano palio vatru a smrad je bio nepodnošljim. Međutim, tek kada je Lenard počeo da troši Evelinino bogatstvo policija je uhapsila muža žrtve, a on je potom osuđen.

Dakle, to što tela nema, ne znači da se zločin nije desilo. Čak je i sudija koji je oborio žalbu Čarlsu Mensonu izjavio da slučaj u kome telo nije pronađeno ne može tek tako da se obori - drugi dokazi, procene stručnjaka i izjave svedoka su podjednako važne za osudu.

(Espreso/ Buzz Feed News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.