BLOGERKA SKUVALA I POJELA VELIKU BELU AJKULU: Hvalila se na društvenim mrežama, sad joj preti PAPRENA KAZNA! FOTO
Kineskinja, Foto: Printscreen/TikTok/Weibo

sve je fotografisala

BLOGERKA SKUVALA I POJELA VELIKU BELU AJKULU: Hvalila se na društvenim mrežama, sad joj preti PAPRENA KAZNA! FOTO

Njen poduhvat je izazvao bes među kineskim kritičarima

Objavljeno: 09:53h

Blogerka iz jugozapadne kineske provincije Sečuan kažnjena je sa 125.000 juana (18.431 dolara, nešto manje od 17.000 evra) jer je kuvala i jela zaštićenu vrstu ajkule, objavio je lokalni inspektor tržišta.

Influenserka Jin, na društvenim mrežama poznata kao Tizi, kupila je morskog psa po ceni od 7.700 juana. Ona je u aprilu 2022. skuvala i pojela morskog psa, ujedno se fotografišući.

U julu je objavila video kuvanja i pečenja morskog psa na popularne video platforme. Video je brzo postao popularan, prenosi Klix.ba.

1 / 3 Foto: Printscreen/TikTok/Weibo

Njen poduhvat je izazvao bes među kineskim kritičarima, a mnogi su kritikovali blogerku zbog traženja pažnje ilegalnom konzumacijom zaštićenih vrsta. Kritičari su takođe pozvali na zaštitu divljih životinja.

Na temelju identifikacije DNK iz uzoraka tkiva, Istraživački institut za ribarstvo Južnog kineskog mora Kineske akademije nauka o ribarstvu veruje da je morski pas kojeg je Jin pojela bio veliki beli morski pas, ugrožena vrsta na kineskom Nacionalnom popisu zaštićenih divljih životinja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.