"ZABORAVITI LEKCIJE ISTORIJE DOVODI DO PONAVLJANJA STRAŠNIH TRAGEDIJA": Putin izneo teške OPTUŽBE!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

"ZABORAVITI LEKCIJE ISTORIJE DOVODI DO PONAVLJANJA STRAŠNIH TRAGEDIJA": Putin izneo teške OPTUŽBE!

On je dodao da je to "zlo" protiv koga se ruski vojnici "hrabro bore"

Objavljeno: 13:08h

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas "neonaciste u Ukrajini" da čine zločine protiv civila, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta.

"Zaboraviti lekcije istorije dovodi do ponavljanja strašnih tragedija. Dokaz su zločini protiv civila, etničko čišćenje i kazneno delovanje koje organizuju neonacisti u Ukrajini", rekao je Putin u saopštenju.

On je dodao da je to "zlo" protiv koga se ruski vojnici "hrabro bore".

Da bi opravdao rusku intrervenciju Putin je više puta osudio "genocid" koji je prema njemu počinjen protiv stanovništva koji govori ruski na istoku Ukrajine i nazvao režim Volodimira Zelenskog za "neonacističkim", navodi agencija Frans pres.

"Svaki pokušaj revizije doprinosa naše zemlje Velikoj pobedi (u Drugom svetskom ratu) se u stvari vraća na pravdanje zločina neonacizma, otvara put ka ponovnom radjanju njegove ubitačne ideologije", rekao je Putin u saopštenju koje je objavio Kremlj.

1 / 3 Foto: Profimedia

On je takodje izrazio žaljenje za "milione nedužnih stradalih - Jevreja, predstavnika drugih nacionalnosti, koji su bili ubijeni, mučeni, umrli od gladi i bolesti" za vreme Holokausta.

Izuzetno ove godine zbog sukoba u Ukrajini prema Varšavi predstavnici Rusije nisu pozvani na obeležavanje 78. godišnjice oslobadjanja nacističkog logora Aušvic-Birkenau na jugu Pojske. Do sada je Rusija uvek prisustvovala ceremonijama koje se održavaju svake godine 27. januara.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.