PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U OKLANDU ZBOG POPLAVA: Građani evakuisani, očekuje se i POGORŠANJE SITUACIJE (VIDEO)
Poplave, Foto: PrintScreen/ Twitter/ Top Disaster

poplave

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U OKLANDU ZBOG POPLAVA: Građani evakuisani, očekuje se i POGORŠANJE SITUACIJE (VIDEO)

Gradonačelnik ovog grada izjavio je da je proglasio vanrednu situaciju zbog obima oštećenja usled poplava i potrebe da agencija za vanredne situacije dobije veća ovlašćenja

Objavljeno: 12:48h

Vanredna situacija proglašena je danas u najvećem novozelandskom gradu Oklandu zbog poplava koje su primorale stanovništvo na evakuaciju i prouzrokovale blokade puteva i zatvaranje gradskih aerodroma.

Gradonačelnik Oklanda Vejn Braun izjavio je da je proglasio vanrednu situaciju zbog obima oštećenja usled poplava i potrebe da agencija za vanredne situacije dobije veća ovlašćenja, prenosi Rojters.

Uprava za hitne slučajeve Oklanda objavila je na Tviteru da su severni, severozapadni i zapadni delovi grada pogođeni velikim poplavama, kao i da se očekuje pogoršanje situacije i da otvara centar za smeštaj evakuisanog stanovništva u Zapadnom Oklandu.

Poplave
Poplavefoto: PrintScreen/ Twitter/ Top Disaster

Video snimci na društvenim mrežama prikazuju vatrogasce, policiju i pripadnike anaga bezbednosti kako spasavaju ljude iz poplavljenih domova koristeći užad i čamce.

Zbog vanredne situacije otkazan je i koncert britanskog muzičara Eltona Džona u Oklandu, na kojem se očekivalo oko 40.000 ljudi.

Poplave
Poplavefoto: PrintScreen/ Twitter/ Top Disaster

Podsećamo zbog oluje u Kaliforniji ceo grad je evakuisan početkom januara.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.