DETALJI NAPADA NA AMBASADU AZERBEJDŽANA U IRANU, UBIJEN ŠEF OBEZBEĐENJA: Ubica bio u društvu DVOJE DECE (VIDEO)
Napadač, Foto: Printscreen/Twitter/@achopkins1

DETALJI

DETALJI NAPADA NA AMBASADU AZERBEJDŽANA U IRANU, UBIJEN ŠEF OBEZBEĐENJA: Ubica bio u društvu DVOJE DECE (VIDEO)

Više snimaka napravljenih ispred ambasade prikazuje policijske automobile i čoveka kom je, po svemu sudeći, povređena ruka

Objavljeno:

Naoružani napadač otvorio je vatru iz jurišne puške na bezbednosni punkt u Ambasadi Azerbejdžana u prestonici Irana Teheranu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Bakuu. U incidentu u petak ujutro poginuo je šef obezbeđenja ambasade, dok su dvojica čuvara povređena.

Ministarstvo je stanje preživelih opisalo kao „zadovoljavajuće“ i obećalo da će pružiti dodatne informacije kako istraga o „izdajničkom napadu“ bude napredovala.

Fotografije koje navodno pokazuju posledice incidenta, koje kruže društvenim mrežama, uključuju i prikaz tela prekrivenog čaršavom koje leži na krvavom podu. Isto telo bez prekrivača snimljeno je i u kratkom video-klipu

Više snimaka napravljenih ispred ambasade prikazuje policijske automobile i čoveka kom je, po svemu sudeći, povređena ruka.

Naoružani napadač je uhapšen odmah nakon incidenta, rekao je iranskim medijima šef policije u Teheranu Sardar Hosein Rahimi, i dodao da je ubica došao u ambasadu sa svoje dvoje male dece, kao i da policija veruje da je napad motivisan ličnom ogorčenošću.

Neki lokalni izveštaji navode da je napadač 50-godišnji muškarac, a da deca koja su bila sa njim imaju 14 (devojčica) i sedam godina (dečak).

U saopštenju azerbejdžanskog ministarstva spoljnih poslova navodi se da je naoružani napadač „uništio stražarsko mesto automatskim oružjem kalašnjikov“, ubio šefa obezbeđenja ambasade i ranio još dvoje.

Iran i Azerbejdžan dele granicu dugu 765 kilometara, a Iran je takođe dom velikog etničkog azerbejdžanskog stanovništva.

Naser Kanani, portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova, oštro je osudio napad.

Kanani je u saopštenju izrazio saučešće porodici bezbednosnog zvaničnika ambasade koji je ubijen u napadu, dodajući da se incident istražuje.

- Prema posebnom nalogu političkih i bezbednosnih organa zemlje, pitanje sa visokim prioritetom i osetljivošću istražuje se kako bi se utvrdile razmere ove akcije i motiv napadača - navodi se u saopštenju.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.