SKANDAL NA ŠPANSKOM DVORU: Diplomata ŽESTOKO PONIZIO prelepu kraljicu, ceo svet BRUJI o njegovom POTEZU (VIDEO)
Španska kraljica, Foto: Prinscreen/Twitter/@elmundoes

SKANDAL

SKANDAL NA ŠPANSKOM DVORU: Diplomata ŽESTOKO PONIZIO prelepu kraljicu, ceo svet BRUJI o njegovom POTEZU (VIDEO)

Španska kraljica Leticija doživela je neprijatnost na prijemu stranih diplomata

Objavljeno:

Prilikom prijema stranih diplomata na španskom dvoru, izaslanik Islamske republike Hasan Gašgavi, privukao je pažnju javnosti, jer se nije rukovao sa kraljicom Leticijom, iako su svi ostali to učinili. On se rukovao sa španskim kraljom Filipom, dok je pored njegove žene samo prošao.

Svetski mediji ovaj gest su preneli kao namerno ponižavanje. Po izrazu lica Leticije može se zaključiti da joj ovo nikako nije prijalo, te da je zbog toga pobesnela, ali ni ona nije ispružila ruku ka iranskom ambasadoru.

Džudi Džejms, inače stručnjak za govor tela, istakla je je ovde reč o pridržavanju iranskim društvenim normama.

"Kada je reč o njihovoj kulturi, tu nije uobičajeno da se muškarci i žene rukuju, sem u slučaju kada žena prva pruži ruku, a muškarac bude voljan da uzvrati taj gest. Izgleda da je žena ta koja bi podstakla rukovanje, a muškarac bi odlučio da uzvrati ili ne. Ovo znači da bi najsigurnija opcija u smislu izbegavanja bilo kakvog odbijanja mogla biti da uradite upravo ono što je uradila kraljica Leticija i da joj ruku bude uz telo sve vreme", istakla je Džudi.

Kraljica Leticija nije pružila ruku ambasadoru, verovatno u pokušaju da izbegne bilo kakvu neprijatnost, navela je Džudi...

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.