NOVI SKANDAL TRESE AMERIKU: Isplivala ŠOKANTNA fotografija Donalda Trampa! (FOTO)
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/ JIM LO SCALZO / POOL

procurila fotografija

NOVI SKANDAL TRESE AMERIKU: Isplivala ŠOKANTNA fotografija Donalda Trampa! (FOTO)

Mediji prenose da je Džoj Merlino poznat po brojnim nasilnim akcijama koje je sproveo kako bi dospeo na čelo organizacije koja je aktivna u Filadelfiji i Atlantik sitiju

Objavljeno:

Bivši predsednik SAD Donald Tramp, koji se već nekoliko meseci nalazi u centru skandala nakon što su dokumenti sa poveljivim podacima pronađeni na njegovom imanju, ponovo je uspeo da šokira javnost.

U medijima je, naime, procurila fotografija na kojoj poziraju bivši predsednik Tramp i ozloglašeni šef mafije iz Filadelfije Džoj Merlino u golf klubu na jugu Floride.

"Predsednik Tramp se često fotografiše sa raznim ljudima. To ne znači da on sve njih poznaje", saopštio je njegov portparol.

Philadelphia Inquirer, koji je prvi objavio fotografiju, saopštio je da ju je dobio od poverljivog izvora koji je želeo da ostane anoniman.

Mediji prenose da je Džoj Merlino poznat po brojnim nasilnim akcijama koje je sproveo kako bi dospeo na čelo organizacije koja je aktivna u Filadelfiji i Atlantik sitiju.

On je 2001. godine osuđen zbog reketiranja i čak 10 godina proveo je u zatvoru. On je kaznu služio i zbog kockanja, a uhapšen je 2018. godine, piše Guardian.

Mediji navode da Tramp i Merlino dele zajedničku ljubav prema golfu, kao i averziju prema uzbunjivačima koji sarađuju sa federalnim vlastima.

Ovu averziju Tramp je jasno pokazao 2018. godine kada je njegov bivši advokat Majkl Koen, počeo da sarađuje sa inspektorima i odaje informacije o Trampovim vezama sa Rusijom.

"To se zove preokret i gotovo je ilegalno. To nije fer, ali to je i razlog zbog kog je to učinio. Napravio je jako dobar dogovor", rekao je tada Tramp.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

Ovaj Trampov stav podržao je i Merlino kada je uhapšen iste godine.

"Predsednik Tramp je bio u pravu. Moraju da ukinu uzbunjivače", rekao je mafijaški bos.

Mediji tvrde da dvojica muškaraca sa fotografije takođe imaju isti metod pomoću kog se obračunavaju sa protivnicima, kao i zbog zajedničkih veza sa kriminalnim organizacijama iz Njujorka i mafijašem koji je poznat pod nadimkom "Debeli Toni".

U intervjuu za CBS 2013. godine novinar ga je upitao o vezama sa ovim ozloglašenim mafijašem iz Njujorka.

"Kada odrastate i razvijate biznis u Njujorku, on je svakako osoba na koju naletite. Ja sam se uvek držao podalje od te grupe. Ponekad sam sreo te ljudi i ovako su vrlo srdačni. Samo jedino što ne želite je da im dugujete novac", rekao je tada Tramp.

Tri godine kasnije Tramp je postao predsednik SAD.

Iako je 2020. godine izgubio izbore, Tramp je jedini kandidat Republikanaca koji je javno objavio da želi da ponovo uđe u trku.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.