OGLASILA SE ZVANIČNA MOSKA O SPREMANJU DRŽAVNOG UDARA U NEMAČKOJ!
Moskva, Foto: Profimedia

DRAMA U EVROPI

OGLASILA SE ZVANIČNA MOSKA O SPREMANJU DRŽAVNOG UDARA U NEMAČKOJ!

Po nepotvrđenim podacima koje su objavili pojedini mediji, medju privedenim je i državljanin Ruske Federacije

Objavljeno: 12:46h

Ne može biti govora ni o kakvom ruskom mešanju u pripremu državnog udara u Nemačkoj. Ovo je izjavio pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov tokom razgovora sa novinarima. Portparol Kremlja je dodao da su to „unutrašnji problemi Nemačke“, prenosi TASS.

Ranije su pripadnici i pristalice desničarske terorističke organizacije "Građani Rajha" privedeni u 11 saveznih država Nemačke, među kojima je bio i državljanin Ruske Federacije .

Ruska ambasada u Berlinu je saopštila danas, nekoliko sati pošto su nemačke vlasti objavile da su uhapsile 25 osoba koje su planirale napad na parlament, da nema nikakve kontakte s "terorističkim" i "ilegalnim" organizacijama u toj zemlji.

"Ruske diplomatsko-konzularne ustanove u Nemačkoj nemaju kontakt sa predstavnicima terorističkih grupa ili bilo kojih drugih ilegalnih formacija", saopštila je ambasada, prenele su ruske agencije Ria Novosti i Tass.

Nemačko tužilaštvo saopštilo je ranije danas da je u velikoj operaciji policije širom Nemačke uhapšeno 25 pripadnika ekstreme desnice koji su planirali napad na donji dom parlamenta, Bundestag, saopštilo je tužilaštvo.

Po nepotvrđenim podacima koje su objavili pojedini mediji, među privedenim je i državljanin Ruske Federacije.

Nemačka policija
foto: Profimedia

U razbijanju mreže ekstremno desničarskih i grupa koje šire teorije zavere, uhapšene su osobe bliske pokretu "Gradjani Rajha" (Reichsbuerger), koje su osumnjičene da su pripremale nasilni ulazak u Bundestag sa grupom naoružanih ljudi.

Pored 25 uhapšenih, na meti istrage je još 27 osoba za koje se sumnja da pripadaju kriminalnoj grupi, navelo je tužilaštvo.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.