MISLILI SE DA MOŽETE DATI DETETU KOJE IME ŽELITE: Ovo je detaljan spisak ZABRANJENIH
Ilustracija, Foto: Profimedia

SKONCENTRIŠITE SE

MISLILI SE DA MOŽETE DATI DETETU KOJE IME ŽELITE: Ovo je detaljan spisak ZABRANJENIH

Ali ako detetu želite dati ime zbog koga će ga zadirkivati ​​do kraja života, to je vaše američko pravo

Objavljeno:

I dok u jednim zemljama morate birati ime sa postojećeg spiska imena, u drugima je davanje imena deci vaše apsolutno pravo

Zakone o imenovanju u većini zemalja postavlja država, a neke države imaju više zahteva od drugih. Doduše, postoje i neke zajedničke karakteristike u većini država, na primer, ne možete staviti broj u svoje ime, a često postoje i ograničenja broja znakova - u Minesoti ste ograničeni na 150 znakova.

Ali ako detetu želite dati ime zbog koga će ga zadirkivati ​​do kraja života, to je vaše američko pravo. Međutim, u drugim zemljama to nije uvek slučaj, odnosno u nekim zemljama postoje puno stroži zakoni.

Tako neke zemlje zahtevaju od roditelja da biraju ime sa unapred odobrenog popisa ili da pošalju molbe vladi da doda ime na popis. Drugi narodi neguju zakone koji štite decu od ismevanja koje je proizašlo zbog roditelja koji im biraju užasna imena.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ovde se nalaze neka od "ilegalnih" imena koja su skoro ili potpuno zabranjena:

Nutela

Prema magazinu Telegraph, sudija u Francuskoj presudio je da ovo ime nije dopušteno - ne zbog zakona o autorskim pravima, već zato što bi nekog učinilo metom sprdnji. Bebu su preimenovali u Ela.

Fraise

Takođe, u Francuskoj, sud je presudio da se devojčica ne može nazvati Fraise, što znači "jagoda". Objašnjenje je da bi se to moglo protumačiti kao žargonska reč za zadnjicu. Umesto toga roditelji su odabrali Fraisine.

Princ Villijam

Još jedni francuski roditelji, pokušali su detetu da daju ime princ Vilijam, ali su odbijeni jer bi to, kako je pojašnjeno, "dovelo do ismevanja u detinjstvu", piiše magazin The Local. Drugi izbor bio im je Minnie Cooper, takođe je odbijen iz istih razloga.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Roditelji u Švedskoj, koja ima stroge zakone o imenima dece, podneli su ovo ime za dete 1991. u znak protesta protiv novčane kazne koju su dobili jer nisu registrovali ime za dete do detetovog petog rođendana.

Metallica i Lego

Takođeru Švedskoj, roditelji su moralina sud zbog prava na korišćenje imena Metallica i Lego. Svi su "pobedili".

IKEA

Drugi švedski roditelji nisu bili te sreće. Oni koji su hteli svom detetu da daju ime IKEA otkrili su da Švedska ne dopušta da detetu date ime po nazivu kompanije.

Prince, King, Royal

Daleko najviše razočarani roditelji na Novom Zelandu bili su oni koji su svojoj deci pokušali da daju imena koja zvuče kraljevski - princ, kralj, odnosno kraljevska imena bila su najčešćeodbijena imena u 2018.

Akuma

Roditelji u Japanu hteli su detetu da daju ime Akuma, što znači "Đavo", a slučaj je dobio toliko na pažnji da je kabinet premijera izdao izjavu u kojoj je roditelje usmerio protiv tog imena.

Petak

U Italiji su roditeljima koji su sinu želeli da daju ime Venerdi, što je italijanska reč za petak, sudovi presudili da to spada u smiješnu ili sramotnu kategoriju i naredili da ga promene. Prema NBC-ju, naredili su da se dečak nazove Gregorio po svecu na čiji je dan rođen.

Mercedes i Chanel

Imena robnih marki nisu dopuštena u Švajcarskoj pa koliko god luksuzno ime hteli, ako je to već automobil ili torbica, morate pronaći alternativu.

1069

Većina država u SAD-u ne dopušta brojeve u imenima. Kada je čovek iz Severne Dakote hteo zakonski da promeniti svoje ime u 1069, Vrhovni sud Severne Dakote (1976.) i Vrhovni sud Minesote (1979.) rekli su da "imena ne mogu biti brojevi", izveštava magazin Slate, a prenosi MSN.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media