NAJNOVIJE, ZELENSKI JE UPRAVO DONEO HITNU ODLUKU: Nimalo NIJE NAIVNO!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

javljeno je

NAJNOVIJE, ZELENSKI JE UPRAVO DONEO HITNU ODLUKU: Nimalo NIJE NAIVNO!

Zelenski je prethodno upozorio Rusiju da sledi "veoma oštar" odgovor Kijeva ukoliko Moskva pripoji četiri ukrajinska regiona nakon održanih referenduma na tim teritorijama

Objavljeno: 19:08h

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sazvao je za sutra hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.

- Predsednik Volodimir Zelenski sazvao je hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine za sutra. Dnevni red i ostali detalji biće naknadno objavljeni - objavio je na Fejsbuku portparol ukrajinskog lidera Sergej Nikiforov, preneo je Unian.

Kremlj je ranije danas saopštio da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL

Zelenski je prethodno upozorio Rusiju da sledi "veoma oštar" odgovor Kijeva ukoliko Moskva pripoji četiri ukrajinska regiona nakon održanih referenduma na tim teritorijama.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao "farsu".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.