POLIVALA JE MRTVOG MUŽA U KREVETU SVETOM VODICOM: Policija zatekla MORBIDAN PRIZOR u kući
ilustracija, Foto: Profimedia

strašno

POLIVALA JE MRTVOG MUŽA U KREVETU SVETOM VODICOM: Policija zatekla MORBIDAN PRIZOR u kući

Komšije su rekle policiji da su članove porodice često viđali kako kući nose boce sa kiseonikom

Objavljeno:

Porodica u indijskom Kanpuru je čak 18 meseci držala u kući telo preminulog 35-godišnjeg muškarca jer su mislili da je u komi.

Muškarčeva supruga, za koju mediji pišu kako je psihički nestabilna, svako je jutro posipala “gangajal” (svetu vodicu) po njegovom telu koje se polako raspadalo, nadajući se da će mu to pomoći da izađe iz kome, rekao je portparol policije.

Komšije su rekle policiji da su članove porodice često viđali kako kući nose boce sa kiseonikom. Muškarac, identifikovan samo kao Vimleš, umro je 22. aprila 2021., a kremiran je u petak uveče, rekli su policajci, prenosi Feniks Magazin.

Prema rečima zvaničnika, Vimleš je bio pomoćnik računovođe u Poreskoj upravi u Ahmedabadu, dok su njegova supruga, deca i ostali članovi porodice živeli na području Krišnapuri u Kanpuru. Rekli su da porodica veruje da nije mrtav i da su nastavili da se brinu o njemu iako su dobili njegovu umrlicu dan nakon što je umro zbog obostrane upale pluća.

Govoreći za Sandej Ekspres, šef medicine Kanpur Alok Ranjan je rekao da je čovek preminuo 22. aprila 2021. tokom drugog talasa kovida.

1 / 4 Foto: AP

Imao je obostranu upalu pluća. Nakon što je umro, odvezen je u lokalnu bolnicu gde je proglašen mrtvim. Vimlešovo telo pronađeno je u petak nakon što je IT odeljenje podnelo žalbu upravi okruga Kanpur da je nestao sa posla aprila 2021.

Sudija okruga Kanpur naredio je zdravstvenim zvaničnicima da ispitaju stvar nakon čega je utvrđeno da je Vimleš umro u aprilu 2021.

– Kad god je njegova kancelarija pitala porodicu gde se nalazi, rekli su da je Vimleš bolestan. Porodica je donela i boce sa kiseonikom, a meštanima su rekli da je u komi i da se leči kod kuće. Bili su uvereni da je živ i da će mu biti bolje – rekao je visoki policijski zvaničnik.

– Kako ovde nije počinjen nikakav zločin, nećemo ništa ni protiv koga preduzimati. Porodica je bila uverena da je živ sve dok službenici u petak nisu odneli njegovo telo. U petak uveče, ostaci tela su kremirani u prisustvu policije, drugih zvaničnika i Vimlešove porodice. Članove porodice trebalo je ubeđivati na kremiranje – rekao je direktor policije.

Vimlešova porodica je na pitanje zašto su tako dugo držali telo kod kuće, kazala da su ga doneli iz lokalne bolnice, ali su tada osetili da diše, pa su telo ostavili kod kuće.

U retkim slučajevima, kada se telo čisti određenim hemikalijama i ako nema puno vlage i vazduha, ono se ne razgrađuje nego se mumificira. Još uvek nije jasno zašto je Vimlešova porodica koristila za očuvanje tela toliko dugo. Kad su ih pitali, tvrdili su da nisu koristili nikakve hemikalije.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.