"SANKCIJE RUSIJI MOGU DOVESTI DO GLOBALNE KRIZE": Putin se obrušio na ZAPAD, sluštaje samo šta je sve REKAO!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

RUSKI LIDER

"SANKCIJE RUSIJI MOGU DOVESTI DO GLOBALNE KRIZE": Putin se obrušio na ZAPAD, sluštaje samo šta je sve REKAO!

Ruski predsednik je takođe naveo da bi žetva žitarica u zemlji mogla ove godine da iznosi rekordnih 150 miliona tona, uključujući 100 miliona tona pšenice

Objavljeno: 14:02h

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas da će žetva žitarica u Rusiji dostići rekordan nivo i ocenio da sankcije na izvoz ruskog žita i đubriva mogu dovesti do globalne prehrambene krize, za šta je, kako kaže, kriv kolektivni Zapad.

- I dalje se suočavamo sa teškoćama u izvozu žitarica i đubriva, što je za žaljenje i za nas i za globalno tržište hrane - rekao je Putin na sastanku o sezonskim poljoprivrednim radovima, izveštava Tass.

Prema njegovim rečima, „sankcije Rusiji prete da dodatno pogoršaju situaciju, dovodeći do globalne prehrambene krize ka kojoj se svet kreće već nekoliko godina”.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

- To nema nikakve veze sa specijalnom vojnom operacijom Rusije u Donbasu. To je rezultat finansijske i prehrambene politike koju su usvojile neke vodeće zemlje. Za to je svakako potpuno kriv takozvani kolektivni Zapad - dodao je Putin.

Ruski predsednik je takođe naveo da bi žetva žitarica u zemlji mogla ove godine da iznosi rekordnih 150 miliona tona, uključujući 100 miliona tona pšenice.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

- Prema ekspertima, žetva žitarica bi mogla da iznosi 150 miliona tona. Rekli smo prvo 140 miliona tona, kasnije 145, pa 147, a sada je preliminarna procena 150 miliona tona, i oko 100 miliona tona pšenice, što će biti rekordan rezultat - naglasio je Putin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media