U RUSIJI REČ "BEOGRAD" NAJTRAŽENIJA NA GUGLU: Pretraživač EKSPLODIRAO, stiže nam još RUSA? (GRAFIKON)
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY, Printscreen

pogledajte grafikon

U RUSIJI REČ "BEOGRAD" NAJTRAŽENIJA NA GUGLU: Pretraživač EKSPLODIRAO, stiže nam još RUSA? (GRAFIKON)

Ako pogledamo grafikon, rast broja pretraga "Белград" na Google-u počeo je da raste od početka sukoba Rusije i Ukrajine, i on je skoro duplo veći nego prethodnih godina

Objavljeno: 09:42h

U poslednjih par dana, tj. od kada je Vladimir Putin najavio mobilizaciju u Rusiji, broj pretraga naše prestonice na ruskom Guglu je eksplodirao, što ide u prilog činjenici da će u bliskoj budućnosti u našu zemlju doći još državljana te zemlje.

Ako pogledamo grafikon, rast broja pretraga "Белград" na Google-u počeo je da raste od početka sukoba Rusije i Ukrajine, i on je skoro duplo veći nego prethodnih godina.

Grafikon
foto: Printscreen

Da se krizni momenti brzo preliju i na internet pretraživače nedavno nam je pokazala i situacija u Nemačkoj.

Naime, Google pretrage za „Brennholz“ (ogrevno drvo) u Nemačkoj su eksplodirale u poslednjih nekoliko meseci jer cene struje rastu sve više. Od početka juna ove godine, termin je izuzetno popularan i ne pada ispod ocene 50.

Grafikon
foto: Printscreen

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je proglasio delimičnu mobilizaciju.

Pored toga, ruski predsednik je rekao da će, "ako je njen teritorijalni integritet ugrožen, Rusija upotrebiti sva raspoloživa sredstva".

- Kada je ugrožen teritorijalni integritet naše zemlje, sigurno ćemo koristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju da zaštitimo Rusiju i naš narod. Ovo nije blef - poručio je Putin u obraćanju Rusima.

Prema njegovim rečima, građani mogu da budu sigurni da će teritorijalni integritet, nezavisnost i sloboda Rusije biti obezbeđeni "svim sredstvima koja su nam na raspolaganju".

Ruski lider je istakao da je "Zapad prešao svaku granicu".

Mobilizacija, Vladimir Putin
foto: EPA-EFE/KONSTANTIN ZAVRAZHIN, Printscreen

- Oni koji pokušavaju da nas ucene nuklearnim oružjem, trebalo bi da znaju da se vetrovi mogu okrenuti u njihovom smeru - poručio je on.

Dodao je da Zapad ne želi mir između Rusije i Ukrajine.

Ruski lider je rekao i da će "Rusija, kao i do sada, zaustaviti one koji teže svetskoj dominaciji, prete rasparčavanjem i porobljavanjem naše Otadžbine".

- U našoj istorijskoj tradiciji, u sudbini našeg naroda je da zaustavimo one koji teže svetskoj prevlasti, koji prete rasparčavanjem i porobljavanjem naše Otadžbine. Uradićemo to sada, tako će biti, verujem u vašu podršku - rekao je Putin.

1 / 6 Foto: Profimedia

Nakon najavljene mobilizacije, veliki broj Rusa napušta Rusiju, ali pojedine zemlje ne žele da ih prime.

O masovnom egzodusu Rusa piše i FlightRadar, poznati sajt koji se bavi praćenjem letova. Oni su objavili kratak video snimak na kome se vidi vazdušni saobraćaj iz Moskve i Sankt Peterburga.. Na snimku se vidi da je saobraćaj pojačan, a većina letova je završila u Turskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.