SKANDAL NEOPISIVIH RAZMERA TRESE NEMAČKU: Šolc saslušan u Hamburgu, evo šta je imao da KAŽE!
Olaf Šolc, Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

SKANDAL

SKANDAL NEOPISIVIH RAZMERA TRESE NEMAČKU: Šolc saslušan u Hamburgu, evo šta je imao da KAŽE!

Sporni su Šolcovi sastanci sa predstavnicima banke "Varburg" 2016. i 2017. godine, kada je on bio gradonačelnik Hamburga

Objavljeno:

Nemački kancelar Olaf Šolc odbacio je danas na saslušanju pred istražnim odborom Senata u Hamburgu optužbe za umešanost u slučaj utaje poreza hamburške privatne banke "Varburg", dok je bio na čelu tog grada.

- Nisam izvršio nikakav uticaj na poreski slučaj banke Varburg - rekao je Šolc tokom svog drugog pojavljivanja pred istražnim odborom parlamenta u Hamburgu o aferi "kam-eks", jednom od najvećih nemačkih posleratnih korporativnih skandala, preneo je Rojters.U "kam-eks" skandalu reč je o bankama koje su pomagale svojim klijentima u utaji poreza na dobit od dividendi.Sporni su Šolcovi sastanci sa predstavnicima banke "Varburg" 2016. i 2017. godine, kada je on bio gradonačelnik Hamburga.

- Ne postoji ni najmanji nagoveštaj da sam se sa bilo čime složio - rekao je Šolc aludirajući na druga svedočenja pred komisijom, dodaje britanska novinska agencija.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Šolc je naveo da grad-država Hamburg nije pretrpeo štetu, a da je banka kasnije platila kaznu, dodajući da se nada da će nakon njegovog današnjeg iskaza prestati sa optužbama koje nisu bazirane na činjenicama.

Bonus video:

05:07

BRZE VESTI 19.08.2022. 15:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.