ŠOK TVRDNJE: Donald Tramp cepao poverljiva dokumenta i bacao u WC ŠOLJU?
Donald Tramp, Foto: Profimedia

au

ŠOK TVRDNJE: Donald Tramp cepao poverljiva dokumenta i bacao u WC ŠOLJU?

Pisma od Kima, koje je Tramp nekada opisao kao "ljubavna pisma", bila su među 15 kutija dokumenata, pisama, poklona i uspomena koje su se pojavile na Trampovom imanju Mar-a-Lago godinu dana nakon što je napustio funkciju

Objavljeno:

Tvrdnje da je Donald Tramp povremeno blokirao Belu kuću i druge odvodne kanale gomilama papira navodno potvrđuju fotografije koje su procurile uoči objavljivanja novog izveštaja o 45. predsedniku SAD.

U ponedeljak je Axios objavio fotografije iscepanih papira, na kojima se navodno vidi Trampov rukopis, koji su snimljeni na dnu nekoliko wc šolja.

Fotografije su objavljene pre objavljivanja knjige "Confidence Man" Megi Haberman, dopisnice Bele kuće za Njujork Tajms u vreme Trampovog mandata, koja bi trebalo da bude objavljena u oktobru.

Tramp, koga je Aksios opisao kao "ozloglašenog uništavača dokumenata Ovalnog kabineta“, navodno je bacao papire u toalet. Ove fotografije mogući su dokaz kršenja Zakona o predsedničkoj evidenciji.

Prema Megi Haberman, papiri su bacani više puta u Beloj kući i na najmanje dva inostrana putovanja. Većina reči na tim papirićima je nečitka, ali jedno ime koje je jasno vidljivo - a to je ime njujorške republikanske kongresmenke i potencijalne kandidatkinje 2024. godine, Elise Stefanik.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Da je Tramp ovako uništavao dokumente malo je bilo poznato u Zapadnom krilu, ali neki saradnici su znali za tu njegovu naviku, koju je redovno ponavljao - piše Habermen.

Ona ističe da je Trampova navika bila da cepa dokumenta koja je, po zakonu, trebalo da ostanu u arhivi.

U knjizi Habermanove, čije je izveštavanje često izazivalo ljutite reakcije Trampa, otkriva se i da joj je rečeno da je bivši predsednik održao kontakt sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Pisma od Kima, koje je Tramp nekada opisao kao "ljubavna pisma", bila su među 15 kutija dokumenata, pisama, poklona i uspomena koje su se pojavile na Trampovom imanju Mar-a-Lago godinu dana nakon što je napustio funkciju.

Prema ranijem izveštaju Axios-aa, izjava Habermenove o Trampovom predsedništvu je ona od koje se "Tramp najviše plaši".

Nekoliko savetnika je nezadovoljno njegovom odlukom da razgovara sa novinarkom, ali su zaključili da nije mogao da se obuzda – uprkos tome što ju je jednom nazvao "crvom".

- Morate biti prilično očajni da biste prodali knjige ako su slike papira u wc šolji deo vašeg promotivnog plana - rekao je Trampov portparol Tejlor Budovič za Axios pre izveštaja od ponedeljka.

On je rekao da "ima mnogo ljudi koji su spremni da izmišljaju ovakve priče kako bi impresionirali medijsku klasu koja je spremna da se bori sa bilo čim, samo da je protiv Trampa“.

Podsetimo, FBI je tokom noći upao u kuću Donalda Trampa u Mar-a-Lagou na Floridi, sa nalogom za pretres, i navodno su provalili u sefove bivšeg predsednika SAD.

(Espreso / Njujork Tajms)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.