OGLASIO SE PREDSEDNIK KIPRA! Evo šta je imao da kaže povodom ulaska ove zemlje u NATO
Nikos Anastijades, Foto: Profimedia

NATO

OGLASIO SE PREDSEDNIK KIPRA! Evo šta je imao da kaže povodom ulaska ove zemlje u NATO

Govoreći o sankcijama EU Rusiji, on je naglasio da mere koje predlaže EU moraju biti precizne i efikasne da bi ih Kipar podržao

Objavljeno:

Predsednik Kipra Nikos Anastasijades izjavio je danas da je prerano da se razmatra pitanje ulaska ove zemlje u NATO. On je dodao da je Kipar mala država i da joj je potrebna zaštita, ali je naglasio i da ta zaštita treba da bude delotvorna.

„Čak i da je to želja kiparske vlade, došlo bi do sukoba na polju proceduralnih pitanja, posebno u vezi sa prigovorom Turske“, naveo je Anastasijades, objašnjavajući da je za članstvo u NATO-u potrebna jednoglasna saglasnost, prenosi Sajprus mejl.

On je dodao da je Kipar mala država i da joj je potrebna zaštita, ali da ta zaštita treba da bude delotvorna i da sve odluke budu odobrene od strane naroda.

Govoreći o sankcijama EU Rusiji, on je naglasio da mere koje predlaže EU moraju biti precizne i efikasne da bi ih Kipar podržao.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Vlada Kipra je već izrazila neke zabrinutosti u vezi sa šestim paketom sankcija“, saopštio je Anastasijades.

On je dodao da evropski partneri treba da uzmu u obzir uticaj na države članice kako "ne bi uvele sankcije članicama EU, umesto osvajaču“, prenosi kiparski list.

Bonus video:

CENTRALNI DNEVNIK 14.05.2022.
25:24

CENTRALNI DNEVNIK 14.05.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media