ČASNE SESTRE DOBILE STRAHOVITO VISOK RAČUN: Ni za njih NIJE BILO POŠTEDE, a uvek RANIJE UGASE GREJANJE!
Časne sestre, Foto: EPA/ANGELO CARCONI

oskudacija

ČASNE SESTRE DOBILE STRAHOVITO VISOK RAČUN: Ni za njih NIJE BILO POŠTEDE, a uvek RANIJE UGASE GREJANJE!

Trenutno u samostanu boravi 17 časnih sestara koje žive skromno, a gas koriste za grejanje i kuvanje.

Objavljeno:

Nakon vrtoglavog iznosa za gas koji je isporučen Pučkoj kuhinji i na adresu zagrebačkog Samostana svete Klare stigao je račun na 3318,95 evra! Klarise koje žive izrazito skromno, a često štede na grejanju, u šoku su.

Trenutno u samostanu boravi 17 časnih sestara koje žive skromno, a gas koriste za grejanje i kuvanje. Kako je za DNEVNIK.hr pojasnila sestra Hedviga, grejanje redovno isključuju oko 19 sati, a na spavanje odlaze oko 21 sat.

''Uvek ranije ugasimo grejanje i moram priznati da nije baš ugodno. Osim toga, znamo često isključiti grejanje i tokom dana, zaista pazimo na svaku stavku uštede. Nismo mogle ni slutiti da će nam biti isporučen toliki račun", kazala nam je sestra Hedviga.

Klarise predstavljaju klauzurni konteplativni red, neprofitabilnu zajednicu koja nema mesečni prihod, ni mirovine. Žive izrazito skromno i ne znaju kako će platiti toliki iznos. Zanimljivo je i da im je za decembar 2020. godine isporučen račun za gas u iznosu od 986,79 evra. Kako su nam kazale, nisu trošile više.

"Živimo od Božje pomoći, zadovoljne smo s malo i skromno. Račun koji smo dobile nije nimalo skroman i nije tolika potrošnja u našem domu za kuhinju. Gas koristimo kao svaka porodica, samo za kuvanje i grejanje. Uložili smo puno za priključak, bilo bi sad nepošteno da nas prisile da ga ne koristimo", navode časne sestre iz Samostana svete Klare.

Sestra Hedviga u petak će na razgovoru u Plinari pokušati objasniti da bi gas za njihovu zajednicu trebalo obračunavati po cenama za porodicu.

Veruje da će nesporazum uspeti rešiti, posebno zato što, kako je naglasila, paze na potrošnju svih režija.

Gradskoj plinari Zagreb poslali smo upit o računu, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Nakon što je informacija dospela u medije, iz Grada Zagreba najavili su da će taj račun podmiriti.

(Espreso/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.