"NIJE BILO ZLE KRVI": Nastavnik u Hrvatskoj dobio OTKAZ, nije želeo da se testira ili VAKCINIŠE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

"NIJE BILO ZLE KRVI": Nastavnik u Hrvatskoj dobio OTKAZ, nije želeo da se testira ili VAKCINIŠE!

On je rekao direktoru škole da se ne slaže sa merama i da ne pristaje da iz sopstvenih principa daje sertifikate

Objavljeno:

Nastavnik bjelovarske Tehničke škole, koji od 16. novembra ne dolazi na posao jer ne želi da se testira ili vakciniše, više nije radnik škole. Kako je Jutarnjem potvrdio direktor škole Dario Malogorski, sa zaposlenim je u ponedeljak potpisan sporazumni raskid ugovora o radu. Tome su prethodila dva upozorenja pred otkaz.

Kako saznajemo, reč je o učitelju mlađe generacije, zaposlen u školi 1. septembra. On je rekao direktoru škole da se ne slaže sa merama i da ne pristaje da iz sopstvenih principa daje sertifikate. Direktor Malogorski ističe da je učitelj, ne želeći da zadaje školi dalje probleme, pristao da potpiše sporazumni otkaz.

- Razlog za raskid ugovora je neslaganje sa merama. Moram da kažem da moj kolega nije pravio nikakve skandale, nije pretio, nije dolazio u školu, jednostavno se nije slagao sa uvedenom merom i od njenog uvođenja nikada nije došao na posao, kaže Malogorski. Za to vreme organizovana je nastava za učenike kroz zamene njegovih kolega.

Pre raskida ugovora, direktor je u dva navrata poštom poslala opomenu pred otpust učitelju iz Bjelovara, ali u školu nije stigla povratnica, što znači da lice nije podiglo poštu. Logično, s obzirom da je za ulazak u poštu potrebna covid-potvrda. Direktor je zbog toga slao upozorenja putem mejla. Nije dobio saopštenje osoblja o upozorenjima.

– Razgovarali smo u četvrtak i petak, kolega je pristao na dogovoreni otkaz, što znači da nemamo nikakvih potraživanja jedni prema drugima. U ovoj situaciji, ovo je najbolje rešenje. Ne mogu da ulazim u njegove principe, ali naglašavam, moj kolega je bio zaista korektan, samo što nije došao na čas, pa smo morali da organizujemo zamene, kaže direktor.

Sada već bivši radnik škole primljen je nedavno, 1. septembra, a prema našim saznanjima to mu je posao u prosveti. Dobro se snašao u timu, đaci su lepo prihvatili novog nastavnika; po priči drugih nastavnika bio je odličan u struci i počeo da polaže pedagošku grupu predmeta, odnosno razliku ispita, koju je sam plaćao. Utisak direktora je da je novi kolega zaista imao ozbiljne namere da radi u školi, pa je prvi diferencijalni ispit, psihologiju, položio i pre nego što je primljen.

– Ovo je nesvakidašnja priča u odnosu na one o kojima smo do sada čitali u medijima, gde se pojedini zaposleni koji se nisu slagali sa uvedenom merom nisu ponašali korektno. Ovde zaista nije bilo zle krvi. Rekao bih, čovek sa stavom, u svakom pogledu, kaže direktor Malogorski.

Škola će uskoro raspisati konkurs za novog nastavnika.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.