"MRZIM NEMAČKU, SVE JE PRLJAVO I SVUDA SU NARKOMANI": Hrvatica koja je MMA borac SVE ŠOKIRALA (VIDEO)
Sara Luzar Smajić, Foto: Printscreen/youtube/Podcast Inkubator

ZGROŽENA

"MRZIM NEMAČKU, SVE JE PRLJAVO I SVUDA SU NARKOMANI": Hrvatica koja je MMA borac SVE ŠOKIRALA (VIDEO)

Glavni grad Hrvatske mnogo joj je lepši od mesta u kom trenutno živi

Objavljeno:

Hrvatica Sara Luzar Smajić (26) šokirala je gostovanjem u jednoj emisiji u rodnoj zemlji. Iako je poslednjih godina sve više u Nemačkoj, gde ima potpisan MMA ugovor i odlične uslove za trening, Hrvatica uopšte ne voli tu zemlju.

Na ulicala Dizeldorfa smetaju joj prljavština, alkoholičari, narkomani, previše policije... Sve u svemu, zaključuje da je Zagreb mnogo lepši grad i da je otišla u Nemačku isključivo zbog sporta kojim se bavi.

MMA fajterka koja ima četiri profesionalna meča i tri pobede u nizu priprema se za sledeće izazove, a gostujući u hrvatskom ''Podcast Inkubatoru'', objasnila je sve probleme sa kojim se susreće na dnevnoj bazi.

''Ja ću ti reći iskreno, ja Nemačku kao državu za život i to mrzim iz dna duše, odvratna je. Odvratan je i Dizeldorf. Ja sam zahvalna što imam priliku da budem tamo, ali ako ću gledati grad kao grad, meni je odvratan i ne bih nikad živela tamo da nije UFT-a. Razmišljam, možda ću se u budućnosti skroz preseliti gore jer moram stalno da učim kako bih postala kompletan borac. Možda ću morati da budem stalno tamo, da imam svoj stan i da mi bude lakše, ali inače nikad ne bih živela'', rekla je Sara i dodala:

''Koliko je Nemačka razvijena država, iznutra to izgleda kao raspad sistema. Pre svega su dosta prljavi. Meni smeta što je prevelika razlika u delovima grada. Ja živim u getu, gotovo nikad uveče ne izlazim sama iz stana. Sve je puno Arapa, Turaka, izbeglica koje su došle tamo. Zašto si došao tamo da tražiš od nekoga pomoć, a onda se ponašaš kako se ponašaš?''

Na ulicama grade, barem u delu gde ona živi, nije bezbedno uveče. Sve vrvi od policije, hitne pomoći, a po trotoarima se često nalaze alkoholičari i narkomani. Tim scenama ne želi da prisustvuje.

''Uveče je tamo zoološki vrt. Konstanto je tu policija, hitna, narkići se doslovno bodu u venu na tri metra od teretane. Meni je muka kad to vidim. Znaš koliko se svađam kad vidim da pokušavaju da upadnu u haustor? Kažem im 'Alo, zvaću ti policiju, neću te tući jer imaš hrpu boleština' i stvarno je odvratno'', kaže hrvatska MMA borkinja.

Glavni grad Hrvatske mnogo joj je lepši od mesta u kom trenutno živi.

''Konstantno mi fali, tek kad sam se odselila u Dizeldorf vidim koliko je Zagreb predivan grad. Mi imamo u svakom kvartu zelenila, pa vidiš Sljeme,... Potpuno drugačija energija. Nikad nećeš videti nasred trga kako se neko bode u venu. Nema toga kod nas, nema igli po ulicama. Tek kad odeš van vidiš koliko je ovde lepo'', dodala je Sara Luzar Smajić.

Posebno se iznervira kada u blizini roditelja i dece vidi narkomane koji ni ne pokušavaju da se sakriju...

''Mene srce boli kad vidim takve stvari, te narkomane, alkoholičare,... Mene boli srce jer su to bolesni ljudi, ali opet sa druge strane, kako ti mozak radi da ti ljudi prolaze sa decom pored tramvajse stanice, a tebi nije neugodno da skineš pantalone i ubadaš se u kvadriceps? Daj idi, sakrij se negde, imaj poštovanja'', zaključila je Hrvatica.

Poslušajte Saru Luzar Smajić.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.