HRVAT UBIO ŽENU, BACIO JE U SEPTIČKU JAMU PA PRIJAVIO NESTANAK: Kada čujete njegovu odbranu NAJEŽIĆETE SE!
Anica Buila, Foto: ANICA BUILA / FACEBOOK

ŠOKANTNO!

HRVAT UBIO ŽENU, BACIO JE U SEPTIČKU JAMU PA PRIJAVIO NESTANAK: Kada čujete njegovu odbranu NAJEŽIĆETE SE!

Ženu je ubio nožem nakon što mu je rekla da više neće imati polne odnose s njim

Objavljeno:

Ubio sam je jer mi je došla "žuta minuta", ali nisam ju maltretirao, pretio joj da ću je ubiti niti ju tukao niti je ranije zlostavljao psihički i fizički, rekao je na suđenju Zoran Buila (51), iz Petrovaca kraj Vukovara.

Ženu je ubio nožem nakon što mu je rekla da više neće imati polne odnose s njim. Nepravosnažno su ga osudili na 34 godine zatvora.

Nakon ubistva telo je zamotao u dva ćebeta oblepljena selotejp trakom. Mislio je da iskopa rupu u dvorištu ali je sve bilo tvrdo te ju je stavio u kolica i ubacio u septičku jamu koja se nalazi u dvorištu.

Nakon nedelju dana išao je da vidi šta se događa i ugledao je da telo pluta. Razmišljao je, rekao je, što dauradii i tada je video jednu šipku kojom je gurao telo dole, zatim zatvorio poklopac, stavio mrežicu da zečevi ne bi upali unutra i stavio salonit ploče.

Slao je poruke da zavara trag

Nakon toga je odlazio motorom u Jankovce i Vukovar i sam je sebi slao poruke umesto nje jer su je tražila deca, a nije znao šta da im kaže, zašto se javlja njemu, a ne javlja njima. Tako je ponekad u kafiću sedeo i slao poruke kao da ih je ona poslala, a o tome nije nikome ništa govorio, pa ni svojim sinovima.

Zbog ubistva iz bezobzirne osvete Buila je na Županijskom sudu u Vukovaru nepravosnažno osuđen na 34 godine zatvora.

- On je zapravo priznao počinjenje krivičnog dela, a kao razloge zašto je to učinio naveo je da mu je supruga uskraćivala seksualne odnose, odnosno otvoreno mu je rekla da s njim ne želi da ima seksualne odnose, nije obavljala kućne poslove kako je on smatrao da bi ona trebalo da obavlja, već je bila samo na internetu ili bi izbivala iz kuće - navelo je sudsko veće u presudi.

S vremenom se to nakupljalo da bi ga kritične zgode, prema njegovim rečima, supruga napala žaračem koji joj je istrgao iz ruke, a potom je tri puta ubo nožem u telo. Nadalje u svojoj odbrani je naveo da je ostavio nož u telu, popio kafu, zapalio cigaretu i razmišljao o tome što mu je dalje činiti. Takođe odbranom optuženika u delu u kojem on priznaje počinjenje krivičnog dela potvrđuju i materijalni dokazi, zapisnik o uviđaju, zapisnik o obdukciji, sudsko medicinsko veštačenje koje sud u celini prihvata jer njihova verodostojnost ničim nije dovedena u pitanje.

- Optuženik je bio svestan počinjenja kaznenog dela i hteo je njegovo počinjenje, a njegova uračunljivost kako je to veštak naveo bila je bitno smanjeno uračunljiva. Kod izricanja presude sud je od olakšavajućih okolnosti imao u vidu da je Buila do sada neosuđivan i da je bio bitno smanjeno uračunljiv, dok je kao otežavajuću okolnost imao u vidu način na koji je optuženik pokušao da pirikrije počinjenje krivičnog dela, bacio je mrtvo telo svoje supruge u septičku jamu i svima koji su pitali gde je ona odgovarao je da ne zna, a vrlo dobro je znao - navelo je sudsko veće u obrazloženju nepravosnažne presude.

Uveravao je sud da je sama kriva što ju je ubio

- Iako je optuženik u svojoj odbrani rekao da se kaje zbog učinjenog njegovo kajanje sud nije uzeo kao olakšavajuću okolnost jer je u svojoj odbrani, u delu u kojem je govorio o razlozima zašto je ubio svoju suprugu, zapravo loše govorio o njoj pokušavajući da uveri sud da je ona kriva zbog tog što ju je ubio. Na primer, naveo je da ona tog trenutka nije bila u kući do svega toga ne bi došlo, da je imala ljubavnike, da nije brinula o kući i da mu je zbog svega toga došla "žuta minuta" pa ju je zbog toga ubio. Imajući u vidu navedeno sud smatra da će izrečenom kaznom biti ostvarena svrha generalne i specijalne prevencije - zaključilo je sudsko veće.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.