ŠTA STOJI IZA VENČANJA VEDRANE RUDAN: Isplivalo kakav stav o braku imaju žene i muškari sa Balkana!
Vedrana Rudan, Foto: Youtube printcsreen/PRVA

rekla je

ŠTA STOJI IZA VENČANJA VEDRANE RUDAN: Isplivalo kakav stav o braku imaju žene i muškari sa Balkana!

– Moje zlobne prijateljice koje nemaju hrabrosti kroz život hodati u ljubičastim cipelama govore da će to biti brak iz interesa

Objavljeno:

Svako ko voli i prati lik i delo Vedrane Rudan, verovatno bi mogao da je zamisli u parku u Opatiji, dok u crnoj venčanici, sa tek ponekim belim detaljem (suptilnim nagoveštajima devičanstva jer, kako kaže Vedrana, “muškarci obožavaju devičanstvo”) izgovara sudbonosno “da”. Neka od junakinja njenih kolumni, onih kojima je to životna misija i ispunjenje sna bi verovatno rekla: “Imam muža, konačno imam muža”.

Međutim, odmah na početku njene objave o venčanju može se shvatiti da se sve vreme šali i da je u toj svojoj najavi sabrala sve svoje satirične kolumne koje godinama piše, u kojima šalje upozorenje ženama da će ih muškarci menjati mlađima i da ne treba da se pouzdaju samo u to čuveno “da”, jer muškarci su ćudljivi, prevrtljivi i neuhvatljivi, a žena može i treba da bude dovoljna samoj sebi.

Iako je Vedrana Rudan sigurno jedna od najčitanijih kolumnista na ovim prostorima, uspela je u tome da mnogo njih zavara da se zaista udaje. I dok ona ironično moli za privatnost, komentatori na njenoj Fejsbuk stranici pene iz različitih razloga. Ima žena koje joj zavide, ima žena koje ne mogu da je shvate, ali najbrojniji su muškarci, uglavnom zajedljivi. Bukvalisti koji su Vedranu shvatili ozbiljno rešili su da joj poruče da se nije usrećila.

Da li je muškarcima toliko neshvatljivo da i oni mogu da budu zamenjeni mlađim modelom? Po svoj prilici jeste, što ćete shvatiti ako prelistate komentare ispod njenih objava o braku. Ti isti muškarci koji će na primedbu žene kojoj se udvaraju da su oženjeni reći da “ako su zauzeti nisu oduzeti”, ne mogu da prihvate činjenicu da ni žene nisu “oduzete”.

– To je tvoje mšljenje, treba čuti i njegovo mišljenje to bi bilo fer – piše joj jedan komentator, verovatno od onih što na prvi spomen razvoda nekog para komentariše da je sigurno do žene. Zapustila se, ili se pak nije nimalo zapustila. Previše je u kući, premalo je u kući. Samo kuva i pere, ne ume više da se zabavlja ili se pak samo zabavlja a nikako da se dohvati krpe. Šta god da je, do nje je.

– Moje zlobne prijateljice koje nemaju hrabrosti kroz život hodati u ljubičastim cipelama govore da će to biti brak iz interesa. Bolji je brak iz interesa nego brak bez interesa. Ja imam pare i želim živjeti, on želi pare. I u meni i u njemu gori želja. Može li bolje? „Neće to na duge staze.“ Gadure! Znam. Sve ima rok trajanja. Ja ću rok koji mi je preostao pretvoriti u rokenrol – piše Vedrana u kolumni od koje je sve i počelo.

Njene fiktivne prijateljice možda nemaju hrabrosti, ali sudeći po reakcijama žena na njenom blogu, neke druge bi se rado menjale sa njom i mnogo ih je.

I koliko god čudno delovalo, i dalje se vodi polemika oko “venčanja”. A šta Vedrana radi za to vreme? Ako je pametna, a znamo da jeste, verovatno prikuplja materijal za novu kolumnu ili knjigu i zadovoljno se smeška jer kroz čitanje komentara jasno vidi potvrdu stvarnosti o kojoj tako satirično piše.

Bonus video:

Svadbe bez prvog plesa, zdravice i rukovanja
01:39

Svadbe bez prvog plesa, zdravice i rukovanja

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media