NEVEROVATNA PRIČA IZA OGLASA IZ HRVATSKE: Timon i Pumba sve samo ne OBIČNE SVINJE, otkriveno kako su POBEGLE (FOTO)
Svinje, Foto: Lars Klemmer / AFP / Profimedia

šta se tu krije

NEVEROVATNA PRIČA IZA OGLASA IZ HRVATSKE: Timon i Pumba sve samo ne OBIČNE SVINJE, otkriveno kako su POBEGLE (FOTO)

Na imanju skladno žive sve moguće domaće životinje

Objavljeno:

Iza neobičnog oglasa na stupovima širom Bjelovara o izgubljenim svinjama Timonu i Pumbi o čemu smo pisali, krije se neverovatna priča.

Naime, kako navodi MojPortal.hr to su sve, samo ne obične svinje. Pobegle su još pre otprilike dva meseca iz Grginog Konaka koji se nalazi u Donjim Zdjelicama u Koprivničko – križevačkoj županiji, no u Podravinu su došle iz potresom pogođenog područja.

Inače, Grgin konak u blizini Bjelovara, Đurđevca i Koprivnice, sedište je Udruge za zaštitu životinja, prirode i društva “Grgina arka” i utočište za nezbrinute, zlostavljane, ranjene i neželjene životinje.

Oglas u Hrvatskoj
Oglas u Hrvatskojfoto: Mojportal.hr

Pobegle iz Grgine arke

Na imanju skladno žive sve moguće domaće životinje, a na oporavak uzimaju i divlje životinje koje nakon izlečenja vraćaju u prirodi. Do pre dva meseca, na imanju su bile Timon i Pumba…

Hrvoje Gregurić, predsednik Udruge otkrio je kako su svinje pobegle nakon što su širili imanje.

- Probile su ogradu i nestale. Nažalost, ograda pastir nije dobro radila. One su potpuno pitome i zasigurno nisu nigde pobegle daleko. Jednostavno su izašle prošetati. Iz okloine nas svi znaju, tako da ukoliko ih je neko video mogao ih je vratiti, ističe Hrvoje za MojPortal.hr i dodaje kako strahuju od najgoreg jer je reč o pasmini landras koja se uzgaja za klanje.

Viđene dva sela dalje

- Nemamo više puno nade, no nikad se ne zna. Lepili smo plakate u celoj široj okolini, a imali smo i jednu dojavu kako su viđene dva sela dalje. No, tu je trag stao, ojađen je Gregurić koji dva meseca gaji nadu.

Interes mnogih medija možda im pomogne u potrazi.

Svinja
Svinjafoto: Profimedia

Svinje Timon i Pumba nisu imale sretan život. U Podravinu su došle nakon strašnog potresa na Banovini, kada se porodična kuća njihovih vlasnika pretvorila u ruševinu.

-Ako se sećate priloga na TV-u iz te kobne 2020. godine, reč je o porodici čiji je član poginuo u zemljotresu. Ostao je ispod ruševina. Žena je završila u bolnici. Svinje su potom došle kod nas i bili smo u kontaktu s njom, priseća se Gregurić.

Ponavljamo, ako slučajno naletite na dve svinje kako hodaju Bjelovarom i okolinom, nemojte se uplašiti. To su prijatelji Timon i Pumba. Pomozite im da se sigurno vrate kući, javite se gazdi na broj naveden na oglasu.

Svinje
foto: Profimedia

Dodajmo, na sam Veliki ponedjeljak, u Grginoj arci imaju Dane otvorenih vrata. Prilika je to da provedete dan u prirodi, okruženi životinjama, te da se uverite iz prve ruke čime se ovi divni ljudi, članovi Udruge, nesebično bave.

Ko zna, možda se dotad kući vrate Timon i Pumba pa ih ujedno upoznate.

Bonus video:

00:51

Divlje svinje se šetaju Dorćolom

(Espreso/ MojPortal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.