HAPŠENJE ZBOG MOLOTOVLJEVOG KOKTELA NA CETINJU: Snimak sa protesta otkrio sve!
Ilustracija, Foto: Profimedia

hapšenje

HAPŠENJE ZBOG MOLOTOVLJEVOG KOKTELA NA CETINJU: Snimak sa protesta otkrio sve!

Osoba, čiji identitet nije saopšten, tereti se da je izvršila krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Objavljeno:

Crnogorska policija uhapsila je danas jednu osobu, zbog sumnje da je na protestima na Cetinju, koji su održani na dan ustoličenja mitropolita Joanikija, kod sebe imala Molotovljev koktel.

Osoba, čiji identitet nije saopšten, tereti se da je izvršila krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Cetinjska policija je identifikovala nepoznatu osobu sa video snimka Radio Televizije Crne Gore, a na kojem je ta osoba u ruci držala improvizovanu eksplozivnu napravu – Molotovljev koktel na neredima koji su izazvani na neprijavljenom javnom okupljanju 5. septembra na Cetinju - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, osumnjičeni će uz uz krivičnu prijavu biti privedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju.

Podsetimo, 5. septembra, na dan ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, u gradu je došlo do nasilnih protesta, a demonstranti su se više puta sukobili sa policijom.

Demonstranti su policiju gađali kamenicama i flašama, a postoje snimci na kojima se vidi kako su pripadnici policije gađani Molotovljevim koktelima. Policija je na napade odgovarala suzavcem. Zbog nepovoljne bezbednosne situacije, ali i zbog blokade puteva prema Cetinju, u poslednjem trenutku je doneta odluka da sveštenstvo neće ići u Cetinjski manastir i oni su ostali u Podgorici, dok su patrijarh Porfirije i mitropolt Joanikije helikopterom prebačeni do Cetinja.

Poglavar SPC i vladika su, nakon izlaska iz helikoptera, pod pancirnim ćebetom sprovedeni do manastira, a odmah nakon ceremonije ustoličenja su helikopterom prebačeni u Podgoricu.

Bonus video:

02:09

Protest u Podgorici zbog hapšenje oca dvoje dece

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.