BITANGO JEDNA! Pogledajte kako je Milo pre 7 godina IZVREĐAO ALBANCA koji mu je juče došao glave! (VIDEO)
Đukanović je Pozitivnu Crnu Goru nazvao strankom koja je "formirana da bi branila interese medijske mafije", Foto: Printscreen

hit video

BITANGO JEDNA! Pogledajte kako je Milo pre 7 godina IZVREĐAO ALBANCA koji mu je juče došao glave! (VIDEO)

Sram te bilo, bitango!", odgovorio je Đukanović Abazoviću.

Objavljeno: 31.08.2020. 11:14h
  • 1.4k

Tadašnji premijer Crne Gore Milo Đukanović je pre 7 godina poslanika tada opozicione Pozitivne Crne Gore Dritana Abazovića nazvao "bitangom", pozivajući ga na fizički obračun. Pozitivna Crna Gora zatražila je hitno zakazivanje sednice Kolegijuma predsednika Skupštine. Đukanović se izvinio zbog svoje reakcije.

Uvredi je prethodila polemika premijera i poslanika Pozitivne Crne Gore koji su od Đukanovića tražili da odgovori na pitanja o "milionskim kreditima koje su uzimale Đukanovićeve firme" u vreme dok on nije bio na čelu vlade.

Poslanici Pozitivne su priču o višemilionskim kreditima Đukanovića postavili u kontekstu priče o vladavini prava i "određenom broju lica" koja su, po oceni Pozitivne Crne Gore, van zakona.

foto: Printscreen

Premijer je negirao da su njegove firme svojevremeno uzimale kredite i naveo da je pozajmljivao novac kao građanin. On je rekao da izjave predstavnika Pozitivne Crne Gore ukazuju na nervozu zbog rezultata na nedavnim lokalnim izborima u tri opštine na kojima je rezultatski dominirao Đukanovićev DPS.

Đukanović je Pozitivnu Crnu Goru nazvao strankom koja je "formirana da bi branila interese medijske mafije", a misli se na grupu medija čiji je osnivač univerzitetski profesor Miodrag Perović (dnevni list Vijesti, Televizija Monitor).

foto: Printscreen

Na Đukanovićeve reči reagovao je poslanik Pozitivne Dritan Abazović, koji mu je poručio da je to "prvi i poslednji put da neko kaže, da bilo koji poslanik Pozitivne brani interese mafije".

"Sram te bilo, bitango!", odgovorio je Đukanović Abazoviću.

Posle kraće prepirke poslanici Pozitivne su napustili skupštinsku salu, a Đukanović se izvinio javnosti zbog svoje reakcije.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne, Mladen Bojanić, rekao je da je javnost bila svedok nedoličnog i neprimerenog ponašanja premijera, prenose crnogorski mediji. "Đukanović se poneo krajnje neodgovorno, neozbiljno i drsko, nazivajući poslanika Pozitivne Dritana Abazovića bitangom i budalom, pozivajući ga na fizički obračun usred sale Skupštine, tokom zasedanja", naveo je Bojanić.

"Hitno tražimo sednicu Kolegijuma da vidimo kako će se poneti prema tom činu. Videćemo koje će mere Kolegijum preduzeti da se ovo više nikada ne ponovi i da se ovakva sramota ne dogodi", kazao je Bojanić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media