PATRIJARH PRISUSTVOVAO LITURGIJI U HERCEG NOVOM: Njegova poseta ODLOŽENA zbog TRAGEDIJE na Cetinju
Patrijarh Porifirije, Foto: Printscreen/RTS

liturgija

PATRIJARH PRISUSTVOVAO LITURGIJI U HERCEG NOVOM: Njegova poseta ODLOŽENA zbog TRAGEDIJE na Cetinju

Poseta patrijarha Herceg Novom, povodom 640 godina ovog grada, odložena je zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima, povodom tragičnog događaja na Cetinju

Objavljeno:

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije prisustvovao je u nedelju svetoj Liturgiji u manastiru Savina, kod Herceg Novog, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

„Pored mnogobrojnog vernog naroda, svetoj liturgiji prisustvovao je i Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama“.

Posle svetog evharistijskog sabranja, patrijarh Porfirije uživao je u gostoljublju bratstva manastira Savine, a potom je obišao manastirsku riznicu.

Poseta patrijarha Herceg Novom, povodom 640 godina ovog grada, odložena je zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima, povodom tragičnog događaja na Cetinju.

1 / 7 Foto: Printscreen/youtube/MediaBiro

„Ova blagoslovena poseta Prvojerarha naše pomesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima javnost će biti blagovremeno obaveštena“, saopšteno je na sajtu MCP.

Bonus video:

02:14

GOREĆE ZEMLJA! OVE NEDELJE TEMPERATURA I DO 40 STEPENI: Meteorolog najavio ekstremne vrućine ali i KIŠU SA SAHARSKIM PESKOM

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.