OLUJNO NEVREME RASTRGALO JOŠ JEDNO MESTO, TOTALNI HAOS: Dvadesetak sela ostalo bez struje!
Nevreme, Foto: Printscreen/Twitter

kišetina

OLUJNO NEVREME RASTRGALO JOŠ JEDNO MESTO, TOTALNI HAOS: Dvadesetak sela ostalo bez struje!

Na raščišćavanju putne infrastrukture radi Teritorijalna vatrogasna jedinica, a na ovim poslovima određene izvođače radova angažovalo je i Opštinsko odelenje za stambeno-komulane poslove i investicije

Objavljeno: 20:50h

Veliku materijalnu štetu u više Mesnih zajednica nanelo je veliko olujno nevreme koje je u četvrtak ujutro pogodilo prnjavosko područje, a u mraku je, odnosno bez električne energije čak dvadesetak sela.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je nakon sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije da je u Hrvaćanima, Čorlama, Grabik Ilovi, Kalabama i Šereg Ilovi evidentirana znatna materijalna šteta na stambenim objektima, kao i da je nevreme pogodilo i Potočane, Galjipovce, Ratkovac, Maćino brdo, Šibovsku, Pečeneg Ilovu i Palačkovce.

Na raščišćavanju putne infrastrukture radi Teritorijalna vatrogasna jedinica, a na ovim poslovima određene izvođače radova angažovalo je i Opštinsko odelenje za stambeno-komulane poslove i investicije.

- Nakon nevremena za normalno funkcionisanje saobraćaja pre svega bio je problematičan regionalni put prema Srpcu. Svi kategorisani putevi su sada prohodni, ali je saobraćaj na više lokalnih putnih pravaca u prekidu zbog oborenih stabala - saopštio je Tomaš.

Tomaš je rekao da je vodosnabdevanje u svim olujom pogođenim Mesnim zajednicama za sada uredno, kao i da su timovi Opštinskog štaba za vanredne situacije i opštinske uprave na terenu i rade na proceni štete i određivanju prioriteta za intervencije nadležnih službi.

- Trenutno ne možemo govoriti o tačnom broju oštećenih objekata. Primetna je šteta i na poljoprivrednim usevima, voćnjacima, pčelinjacima i objektima za poljoprivrednu proizvodnju, ali i na seoskim grobljima - naveo je Tomaš.

Prema podacima Policijske stanice Prnjavor nije bilo povrijeđenih lica u jutrošnjem olujnom nevremenu.

Bonus video:

01:24

NEVREME U RAŠKOM OKRUGU

(Esprseso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.