8 OSOBA PRIMILO VAKCINE PROTIV GRIPA UMESTO PROTIV KORONE: Potvrđeno iz Doma zdravlja Doboj!
Vakcina, Foto: Aleksandra Čolić

PRIZNANJE

8 OSOBA PRIMILO VAKCINE PROTIV GRIPA UMESTO PROTIV KORONE: Potvrđeno iz Doma zdravlja Doboj!

Iz Doma zdravlja Doboj naglašavaju da su doktori medicine zaposleni u Službi porodične medicine takođe odmah obavestili osobe koje su primile vakcinu protiv sezonskog gripa

Objavljeno:

Umesto vakcine protiv kovida 19 proizvođača Sinofarm, u Domu zdravlja Doboj osam osoba je primilo vakcinu Vaksigrip, koja se daje protiv gripa, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove, nakon što je Srpskainfo objavila detalje ovog slučaja.

U dobojskom Domu zdravlja naglašavaju da se to desilo 31. jula, u prošlu subotu, te da je a je po saznanju proces vakcinacije odmah zaustavljen, a radnica čiji su inicijali M. P. udaljena sa radnog mesta i procesa rada, piše Srpskainfo.

– Vakcinaciju su nastavili drugi radnici naše ustanove. U ponedeljak, 2. avgusta, u sedam časova ujutro urgentnim dopisom je o neželjenom događaju obavešten Institut za javno zdravstvo RS, Policijska uprava Doboj i Republička uprava za inspekcijske poslove RS, sa zahtevom za hitno preduzimanje mera za rešavanje ovog slučaja – navodi se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Doboj naglašavaju da su doktori medicine zaposleni u Službi porodične medicine takođe odmah obavestili osobe koje su primile vakcinu protiv sezonskog gripa.

– Oni su, prilikom toga, upoznati sa dejstvom vakcine protiv sezonskog gripa, te da ne postoji opasnost po njihove živote i zdravlje niti neke eventualne posledice – ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi i dodaju da će se o odgovornosti radnice u procesu vakcinacje, po okončanju istražnih radnji, izjasniti nadležne institucije.

– Do okončanja ovog postupka, neće biti dodatnih saopštenja za javnost, s ciljem omogućavanja nesmetanog sprovođenja istražnih radnji – poručili su iz dobojskog Doma zdravlja.

Bonus video:

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!
01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media