LAŽNA TRUDNICA IZ BANJALUKE SE NAJMANJE 4 DANA KRILA PO HODNICIMA: Povodom bizarnog slučaja se oglasio i UKC RS
UKC, Foto: Youtube / Printscreen

DETALJI

LAŽNA TRUDNICA IZ BANJALUKE SE NAJMANJE 4 DANA KRILA PO HODNICIMA: Povodom bizarnog slučaja se oglasio i UKC RS

Ceo slučaj je otkriven kada je muž pokušao da prijavi dete u Gradskoj upravi Banjaluka

Objavljeno:

Žena koja je lažirala trudnoću i porođaj najmanje četiri dana se krila u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka, a u bolnicu je ušla na osnovu drugog nalaza, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Da bi prikrila da nije pacijent danima je hodala u pidžami i boravila je u zajedničkim prostorijama. O slučaju koji je došao u žižu javnosti u celom regionu, eksluzivno je pisala Srpskainfo.

U UKC su nam rekli da je žena ušla u prostorije JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, objekat Maternite, na osnovu uputnice doktora porodične medicine izdate 14. jula.

– U skladu sa važećim procedurama u našoj ustanovi, pacijentu koji uredno predoči uputnicu, omogućava se ulazak u objekte JZU UKC Republike Srpske. Dotična osoba nije ostavljala sumnju na bilo kakvu zloupotrebu, kretala se uglavnom u zajedničkim prostorijama poput hodnika, toaleta i čekaonica, obučena u pidžamu – pojasnili su u UKC Srpske.

– S obzirom na to da su u objektu Maternite smeštene Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Centar za dojku, Klinika za dečiju hirurgiju i Klinika za dečije bolesti, dotična je vešto prikrivala činjenicu da nije hospitalizovana u UKC RS.

– Po saznanju da ona uopšte nije hospitalizovana u našoj ustanovi, 18. jula obavještena je Policijska stanica Lauš. Policijski službenici su identifikovali osobu i udaljili je iz prostorija UKC Republike Srpske, bez dalje istrage jer nije postojalo kršenje javnog reda i mira – pojašnjavaju u UKC za Srpskainfo.

Zatim je Gradska uprava Grada Banjaluka 23. jula na osnovu očigledno sumnjive prijave rođenja detata upućene putem elektronske pošte tražila popunjavanje zvanične prijave o rođenju deteta.

– S obzirom da dete nije rođeno i na postojanje sumnje na izvršenje kirivičnog dela, UKC Republike Srpske je obavestio Policijsku stanicu Lauš i nadležno tužilaštvo koje je preuzelo slučaj na dalje postupanje. Mjere bezbednosti u UKC Republike Srpske su tokom ovih dešavanja podignute na viši nivo – pojasnili su u UKC Republike Srpske.

Podsetimo, ova žena je mesecima lagala supruga da je trudna, a zatim je otišla u UKC i slagala ga da se porodila. Žena je prethodnih godina nekoliko puta imala spontani.

Ceo slučaj je otkriven kada je on pokušao da prijavi dete u Gradskoj upravi Banjaluka.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.