DOKTOR MARINKO NAPRAVIO KARDINALNU GREŠKU NA OPERACIJI! Pacijentu izvadio pogrešan organ
Marinko Lovra, Foto: Youtube printscreen/RTRS

užas

DOKTOR MARINKO NAPRAVIO KARDINALNU GREŠKU NA OPERACIJI! Pacijentu izvadio pogrešan organ

U presudi se navodilo da je Lovre 26. jula 2014. u Opštoj bolnici u Prijedoru, gde je bio zaposlen kao hirurg, primio pacijentkinju S.S. radi operacije, zbog upale slepog creva

Objavljeno:

Okružni sud u Prijedoru je doneo drugostepenu odluku povodom zahteva pravosnažno osuđenog Marinka Lovre, gde je svojim rešenjem odbio kao neosnovanu žalbu osuđenog i njegovih branilaca i potvrdio rešenje Osnovnog suda u Prijedoru - navodi se u odgovoru okružnog suda.

Lovre bi u narednom periodu trebao da bude sproveden u zatvor na izvršenje pravosnažne presude zbog nesavesnog lečenja, odnosno jer je pacijentkinji izvadio pogrešan organ.

Izvadio pogrešan organ

Zahtev Lovre je odbijen jer je hirurg pravosnažno osuđen u julu prošle godine, odnosno pre izmena Krivičnog zakonika RS, koje su na snagu stupile tek ove godine, a koje su osuđenicima sa presudama do godine dana zatvora, omogućile kupovinu zatvorskih kazni.

Hirurg Marinko Lovre pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora u julu prošle godine, i to zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći. Lovre je osuđen zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći pacijentkinji S.S, kojoj je tokom operacije izvadio pogrešan organ.

U presudi se navodilo da je Lovre 26. jula 2014. u Opštoj bolnici u Prijedoru, gde je bio zaposlen kao hirurg, primio pacijentkinju S.S. radi operacije, zbog upale slepog creva.

- Neposredno pre operacije S.S. je uputio na dijagnostički ginekološki pregled, gde je ultrazvukom utvrđeno uredno zdravstveno stanje i prisustvo oba jajnika. Posle toga obavio je operativni zahvat odstranjivanja slepog creva, pa je u toku navedene operacije pacijentkinji, pored upaljenog slepog creva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranio i desni jajnik - navodilo se u presudi.

Pokušaj prikrivanja

Obrazloženo je i da Lovre zahvat nije konstatovao u medicinskoj dokumentaciji, niti je o tome obavestio doktora specijalistu ginekologije.

- On je bio sestan da se odstranjivanjem desnog jajnika ne pridržava pravila zdravstvene struke, ali je na to pristao. Na taj način prouzrokovao je znatnije pogoršanje zdravstvenog stanja S.S. u vidu umanjenja njene životne sposobnosti - pojašnjeno je u optužnici.

Dodaje se da je to pokušao da prikrije govoreći S.S. da su se tokom operacije desile komplikacije i da je na desnom jajniku uočio cistu koju je morao da ukloni, pa je o ovome informisao i njenog supruga.

- Nizom lekarskih pregleda preduzetih nakon ove operacije utvrđeno je potpuno odsustvo desnog jajnika kod S.S, stoji na kraju optužnice koju je protiv Lovre podiglo prijedorsko Okružno javno tužilaštvo.

(Espreso/Srpskainfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.