OTAC IZ PAKLA I ZLA MAĆEHA MUČILI I UBILI DETE (6): Dečaku unapred iskopali grob, mališan vikao (VIDEO)
Artur Labinjo Hjuz, Foto: Printscreen/Youtube/On Demand News

TRAGEDIJA

OTAC IZ PAKLA I ZLA MAĆEHA MUČILI I UBILI DETE (6): Dečaku unapred iskopali grob, mališan vikao (VIDEO)

Horor kakav se ne može ni zamisliti, jadno dete

Objavljeno:

Ema Tastin (32) i Tomas Hjuz (29) ubili su Artura Labinjo-Hjuza, koji je 16. juna 2020. zadobio "neizdrživu" povredu mozga. Otac iz pakla i zla maćeha optuženi su i proglašeni krivim za okrutno zlostavljanje, trovanje i ubistvo njegovog šestogodišnjeg sina.

Emi Tastin (32) i Tomasu Hjuzu (29) suđeno je nakon što je mali Artur Labinjo-Hjuz doživeo "neizdrživu" povredu mozga tokom karantina u junu 2020. godine. Tokom osmonedeljnog suđenja na sudu u Koventriju, porotnici su čuli kako je Tastin izvršila fatalni napad dok se "brinula" o Arturu.

Navodno je odmah potom uzela svoj mobilni telefon kako bi fotografisala dete dok je ležalo na samrti u hodniku njene kuće u Solihalu, Zapadni Midlends. Tastin je proglašena krivom za ubistvo, a Hjuz za ubistvo iz nehata.

Na suđenju je pušten i audio snimak na kojem se čuje Artur kako kaže "niko me ne voli" i drugi na kojem je vikao "niko me neće hraniti". Video snimak prikazuje trenutak kako se nesrećno dete mučilo da podigne laki jorgan i borilo se da ustane samo nekoliko sati pre nego što je umro.

Hjuz, iz Solihala, optužen je da je podsticao ubistvo, uključujući slanje tekstualne poruke Tastin 18 sati pre fatalnog napada u kojoj joj je rekao da "samo ukloni njega".

Tužioci su tvrdili da je par izveo "kampanju okrutnosti" koja je predstavljala "mučenje" Artura, u kojoj su ga nasilno hranili slanim obrocima, držali u izolaciji u kući, izgladnjivali, dehidrirali i rutinski tukli, prenosi britanski Mirror.

Dan pre nego što je dete umrlo, njegov otac je poslao poruku da plati nekome da "iskopa Arturov grob". Tastin je bila podjednako podla, rečeno je sudu. Njene poruke su tek bile zastrašujuće, pa ih iz pristojnosti nećemo objaviti. Dečak bi još uvek bio živ da nije došlo do zatvaranja izazvanog kovidom-19, veruju detektivi.

Artur je živeo sa bakom i dekom po ocu, koji su ga "voleli i negovali", a onda je pandemija udarila.

Detektiv-inspektor Laura Harison, iz policije Zapadnog Midlenda, rekla je da je to "bila najgora odluka koja je mogla da se donese".

- Da je samo Hjuz ostavio Artura sa bakom i dekom koji su ga apsolutno obožavali, voleli i negovali - rekla je ona za Miror.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.