NESREĆNU DEVOJKU 8 GODINA DRŽALI U ROPSTVU: Bračni par osuđen na višegodišnje zatvorske kazne! (VIDEO)
Zlostavljanje, Foto: Profimedia

robija

NESREĆNU DEVOJKU 8 GODINA DRŽALI U ROPSTVU: Bračni par osuđen na višegodišnje zatvorske kazne! (VIDEO)

Par je osuđen zbog držanja kao roba ranjive žene tamilskog porekla iz Indije u njihovom domu u periodu od 2007. do 2015. godine

Objavljeno:

Žena koja nije pokazala ni trunku kajanja niti žaljenja što je drugu ženu držala osam godina u ropstvu, osuđena je pred sudom u Melburnu na zatvorsku kaznu od osam godina.

Kumutini Kanan je proglašena moralno "više krivom" od supruga Kandasamija Kanana koji je na sudu predstavljen kao osoba slabog karaktera i podložna uticaju suda.

Par je osuđen zbog držanja kao roba ranjive žene tamilskog porekla iz Indije u njihovom domu u periodu od 2007. do 2015. godine.

Kumutini Kanan (53) mora da odsluži minimum četiri godine u zatvoru dok njen 57-godišnji suprug, koji je osuđen na šest godina zatvora, mora da odsluži minimum tri godine iza rešetaka.

Nijedno od njih nije pokazalo ni trunku kajanja ili žaljenja već samo fascinantno odsustvo svake trunke humanosti - rekao je sudija Džon Čempion.

Par se isto tako ogrešio i o svoja tri sina koja imaju specijalne potrebe i kojima nisu obezbedili odgovarajuću negu.

- Vaš fokus je bio isključivo na vašem dobrostanju. Oboje ste iskoristili ranjivu osobu i zbog toga bi trebalo da se stidite... Uveren sam da oboje verujete da niste uradili ništa loše - rekao je sudija prilikom izricanja presude.

Žrtva je dva puta dolazila u Austrlaiju kako bi živela sa Kananima 2002. i 2004. pre nego što se uz pomoć turističke vize vratila 2007.

Žena je sa šest godina napustila školu, radila je na poljima od svoje 12 godine, potom na građevini a kasnije se prebacila da radi kao kuvarica. Udala se i ostala mlada udovica sa četvoro dece. U pokušaju da im obezbedi kakvu takvu sigurnost koju nisu imali u Indiji, ona je počela da radi za Kananove.

Uprkos molbama da je puste da se vrati deci, žena je od 2007. morala da radi 23 sata dnevno, brinući o deci para, kuvajući, čisteći i radeći za njih.

Gađali su je hranom, tukli smrznutom piletinom a kada je njen zet zatražio od Kananovih da je puste, odgovorili su mu kratko: "je*i se". Žena je za svoj rad dobijala platu od 3,36 dolara dnevno.

Žena, sada u 60im, je prevežena u hitnu pomoć u julu 2015. kada je kolabirala. Bila je neuhranjena i imala više zdravstvenih problema uključujući nelečenu sepsu i dijabetes.

Kumutini Kanan je lekarima rekla drugo ime pa je žena bila zavedena pod pogrešnim imenom.

U tom trenutku, porodica žene apelovala je na policiju Viktorije da proveri da li je žena dobro. Policija je posetila Kananijeve koji su laganjem "kupili vreme" do septembra 2015. kada je advokat porodice kontaktirao policiju rekavši da žele da se izvine.

Žena je puštena iz bolnice u oktobru 2015. i poslata u starački dom gde je i sada.

Čempion je na suđenju kritikovao i imigraciono zbog nezainteresovanosti i nekorektne istrage slučaja.

Bonus video:

01:19

ŽRTVA NIKAD NIJE KRIVA! Psihoterapeut Aleksandra Đurić o zlostavljenima: U patrijarhalnim sredinama žrve se omalovažavaju!

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.